Kameralara yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

Kameralara yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2013 00:00

Borç para alan öğretmenin görev yaptığı okulu basan çete elemanları gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Kentte 2004 yılında Alsancak semtinde bir travestinin evinde Hamza Kolay'ın hayatını kaybetmesinin ardından katil zanlısı olarak Misbah Aktaş'ın da yakalanmasıyla, yönettiği çete de ortaya çıktı. Organize suç örgütü kurarak üç kişinin öldürülmesi, baskı ve tehditle haraç toplama, yaralama, işyeri kurşunlama, alıkoyma gibi suçlara karıştıkları belirlenen zanlılar, İzmir 10. Ağır ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonrasında cezalandırıldı. Halen Balıkesir Cezaevi'nde bulunan organize suç örgütü lideri Misbah Aktaş da, iki kez ömür boyu ve 153 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÇETENİN OKUL BASKINI KAMERADA

İzmir Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yeniden faaliyete geçen çetenin dışarıdaki elemanlarını teknik ve fiziki takibe aldı. Takip sırasında, karıştıkları suçlar da tek tek ortaya çıktı. Çete üyelerinin, bankalardan kredi çekemeyen öğretmeni de tuzağa düşürdüğü saptandı. Öğretmene ilk olarak bin 200 TL borç veren çete elemanları, bunun tahsilatını sağladıktan sonra bu kez de, 5 bin TL para verdi. Konak ilçesindeki bir Anadolu lisesinde müdür yardımcılığı da yapan öğretmen M.A.'nın, borcunu ödemesine rağmen senetleri vermeyen zanlıların, ikinci kez zorla senet imzalattıkları belirlendi. Paranın tahsilatı için çete elemanları S.Ç. , Y.D. ve M.Ö.'nün liseye gittiği anlaşıldı. Müdür yardımcısının odasında öğretmen M.A.'yı tartaklayan, zorla senet imzalattıran, eşine yönelik tehditlerde bulunan zanlıların ayrıca onu, kravatından öğrencilerinin gözleri önünde yerlede sürüklemekle de tehdit ettikleri öğrenildi. Çete üyelerinin, okulu basma anlarının da güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

GECE KLüBÜNE BOMBALI SALDIRI PLANI, OPERASYONU ERKENE ALDIRDI

Şirinyer semtinde bir birahanenin kurşunlanması, Mehmet Gedik'in silahla yaralanması gibi olaylara da karışan çete üyelerinin, geçen 28 Mart tarihinde de Alsancak semtindeki bir gece kulübünde kavga çıkardıkları, teknik takip sırasında buraya bombalı saldırı planı yaptıklarının belirlenmesiyle de polisin operasyonu erkene aldığı belirtildi. 15 adrese eş zamanlı yapılan baskınlarda, okul basan S.Ç. , Y.D. ve M.Ö.'nün yanı sıra Y.A.,  Z.D., E.A. ile A.A. yakalandı.

Haberin Devamı

Yine çete üyelerinin takibi sırasında 2006 yılındaki operasyonda tutuklandıktan sonra Yargıtay'ın haklarındaki mahkumiyet kararını 5 yıl içerisinde karara bağlamaması üzerine tahliye edilen Aydın Aktaş, Selahattin Seyyar ile Adil Aktaş'ın da müebbet hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yakalanıp tutuklandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!