Kaf-Kaf tarih yazdı

Güncelleme Tarihi:

Kaf-Kaf tarih yazdı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2008 00:00

İzmir takımlarına ters gelen Diyarbakır'da çok önemli bir galibiyet elde eden KSK, üçüncü kez aynı ligde yer aldığı rakibine daha önce 3-2 ve 2-1 mağlup olmuştu. 32 puanla 8. sıraya çıkan Kaf-Kaf yeniden Süper Lig şarkıları söylemeye başladı.

DİYARBAKIR'ı Cihan Yılmaz'ın golüyle 1-0 yenip 32 puanla 8. sıraya yerleşen Karşıyaka, İzmir takımlarına ters gelen zorlu deplasmanda tarihi bir zafer kazanmanın gururunu yaşıyor. Daha önce Play-Off şampiyonu olarak 1.Lig'e çıktığı 1994-95 sezonunda Diyarbakır'a dış sahada 3-2 yenilen, geçen yıl ise İzmir'e 2-1'lik skorla boynu bükük dönen KSK, üçüncü kez aynı ligde yer aldığı Güneydoğu temsilcisi karşısında siftah yaptı.

Dört maçtır yenilmiyor

Bu sezon İzmir'de 2-2 berabere kaldığı Diyarbakır'ın iç sahadaki yenilmezlik unvanına da nokta koyan Kaf-Kaf, ikinci yarıdaki yenilmezlik serisini dört maça çıkardı. İlk dört maçta Giresun ve Altay'la berabere kalıp, Sakarya ile Diyarbakır'ı devirerek puanını 32'ye çıkaran Karşıyaka, sıralamada üzerinde yer alan takımlara karşı aldığı sonuçlarla sekizinci basamağa tırmanarak ilk altı mücadelesinde önemli bir avantaj yakaladı.

Sekiz puan topladı

Ligin ilk dört haftasında beş puan topladığı periyottan bu kez sekiz puan çıkaran yeşil-kırmızılı ekip, sondan ikinci sırada yer alan İstanbulspor'u bu hafta İzmir'de ağırlayacak. Karşıyaka'nın ilk altı yarışındaki rakiplerinden Kartal Malatya'ya, K.Erciyes ise Kocaeli'ye konuk olacak. Karşıyaka, İstanbulspor'u puansız göndermesi halinde ilk altı rotasına girmiş olacak.

Doping işe yaradı

Bu arada basketbolcu Neal'ın Barcelona'ya satışından gelen parayla futbolcuların alacaklarını ödeyip Diyarbakır deplasmanı öncesi moral dopingi yapan yönetim, emeklerin boşa gitmemesi de sevindi. Trabzon'dan Onur'un bonservisi için alınan çekin vadesi gelene kadar Basketbol Şubesi'nin kaynağını kullanan yönetim, Belediye Başkanı Cevat Durak'la toplantı yaparak ek destek de talep edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!