KAF KAF KURUDU

Güncelleme Tarihi:

KAF KAF KURUDU
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 00:00

Tüm taşların yerinden oynadığı Pınar KSK’de, en büyük dalgalanma basketbolda yaşanıyor. Yönetim, teknik ve idari kadro, oyuncu profili tamamen değişiyor

Haberin Devamı

12'den 9'u gitti
Karşıyaka’nın 30 Mayıs’ta yapılan kongresinin ardından, kulübün tüm birimlerinde taşlar yerinde oynarken, en büyük değişim, lokomotif branşlardan Basketbol Şubesi’nde yaşandı. Üç yıl üst üste Play-Off’a kalan, Eurochallenge Cup’ta başarılı sonuçlar alan takımın teknik ve idari ekibin tamamı giderken, 12 kişilik kadrodan 9 oyuncuyla yollar ayrıldı.

İki Onur bir Orhun
Pınar’la sponsorluk ücreti konusunda uzlaşmaya çalışan, 2 yıllığına el sıkıştığı Antrenör Ufuk Sarıca’yla işi henüz resmiyete dökmeyen Kaf-Kaf’ta, geçen sezondan sadece Onur Kentli, Onur Çalban ve Orhun kaldı. KSK’de değişim yabancılarla başladı. Sözleşmesi biten Chatman ve Allen’a teşekkür edilirken, Boşnak Ikonic’e 10 bin dolar ödenip gönderildi.

Birkan yuvadan uçtu
İndirim talebini kabul etmeyen Stanojevic, 10 bin dolar fesih tazminatını alıp, TED Kolejliler’in yolunu tuttu. Alper’e 10 bin TL verildi ve sözleşmesi feshedildi. Kontratında “100 bin TL’ye gider” maddesi bulunan Birkan da Anadolu Efes’in uçuk teklifini kabul etti. Kiralık İlkan, G.Saray’a döndü. Serbest kalan Emre ve Ahmet Erdoğan da kulüp arıyor.

Haberin Devamı

Teknik ve idari kadro sil baştan
Altyapıya gönderilen Genel Menajer Nihat Mala’nın yanı sıra, İdari Menajer Selim Çınar’ın da kulüpteki geleceği belirsiz. Erdemirspor’la anlaşan Antrenör Hakan Demir’in yardımcılarından Ceyhun Cabadak ve Kondisyoner Erdem Günak’a da kapı gösterildi. Genel Menajerliğe Levent Türknas getirilirken, geçmişte farklı dönemlerde teknik ekipte yer alan Engin Gençoğlu’nun yardımcı antrenör olacağı öğrenildi.

Sözleşmeler bizi bağladı
Genel Menajer Levent Türknas, kadroda yaşanan radikal değişikliğin, geçmiş yönetimlerin yaptığı bağlayıcı kontratlarla ilgili olduğunu açıkladı. Türknas, “Birkan gibi bir yıldızı bırakmak istemeyiz. Ancak sözleşmesindeki ‘100 bin TL’ye serbest kalır’ maddesi ve A.Efes’in dev teklifi bizi çaresiz bıraktı. Stanojevic’in kontratını feshetmeseydik, yeni sezonda mecburen 300 bin dolar ödeyecektik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!