Kadının adı var projesi

Güncelleme Tarihi:

Kadının adı var projesi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2011 00:00

TÜRKİYE Güçsüzler ve Kimsesizler Vakfı Manisa Şubesi’nin, kadının statüsünü ortaya koymak için Romanya, Bulgaristan ve Malta ile yürüteceği, “Kadının Adı Yok” adlı projeyi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı kabul etti.

Vakfın şube başkanı Ayşe Nur Er, projeyi 5’i Türk, toplam 29 kadının uygulamaya koyacağını belirtti, şunları söyledi:
“Romanya, Bulgaristan ve Malta’nın ortaklığıyla yürütülen proje kapsamında AB’den 16 bin euro hibe gönderilecek. 3-9 Mart arasında uygulamaya geçecek proje çerçevesinde, çeşitli ülkelerden gelen kadın sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ülkesindeki kadının statüsünü anlatacak. Ayrıca kadını Türkiye ve yabancı ülkelerde anlatan çeşitli konferanslar, seminerler, ziyaretler, toplantılar düzenlenecek ve anket çalışmaları yapılacak. Bu proje ile kadın Türkiye’deki statüsünün nerede olduğunu ortaya çıkaracağız.”
Sıkıntılar sorulacak
Projenin amacını da anlatan Er, şöyle konuştu:
“Bu proje Türkiye’de kadına neden değer verilmediğini, yaşadığı sıkıntıları, toplumda neden gerekli yerde olmadığını ortaya çıkaracağız. Yapılacak anket çalışmasında kadınlarımıza beklentilerini, toplumda nerede olmak istediklerini ve hakları konusunda hükümetten bekllentilerini soracağız. Anket sonucu bir rapor halinde başbakanlık, aileden sorumlu devlet bakanımıza ve proje ortağı ülkelerimize göndereceğiz.”
Er, proje çerçevesinde özellikle mahalle toplantıları yapıp, eğitim seviyesi düşük ev hanımlarına kadın hakları konusunda eğitimler vereceklerini kaydetti. Er, üyeler ve Manisa Valililiği AB Dış İlişkiler ve Proje Koordinatörü Necati Abalı projelerinin kabul edilmesini pasta keserek kutladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!