Kadına sığınma evi

Güncelleme Tarihi:

Kadına sığınma evi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2011 00:00

Edremit Kent Konseyi Kadın Çalışma Grubu, ilçeye sığınma evi ve kız öğrenci yurdu kazandırılması için Kaymakam Osman Tunç ve Belediye Başkanı Tuncay Kılıç’tan destek istedi.

Haberin Devamı

KENT Konseyi Kültür ve Sanat Grubu Başkanı Fatma Dilara Kaya, toplumsal kaynaşmayla yakın döneme kadar aile arasında çözülebilen eşlerin geçimsizliklerinin artması nedeniyle sığınma evi kurmak istediklerini belirterek, “Çocukken tanık olunan veya maruz kalınan şiddetin, erkeklerin şiddet uygulama, kadınların da şiddete maruz kalma olasılığını iki kat artırdığı gözlenmektedir. Şiddet gören kadınlara destek olmak ve ciddi bir ihtiyaç olan sığınma evini Edremit’e kazandırmak istiyoruz” dedi.
Yardıma hazırız
Kaymakam Osman Tunç, sığınma evi ve kız öğrenci yurdu yapılması konusunda yardıma hazır olduğunu bildirdi, şunları söyledi: “Kalkınma ajanslarından, kar amacı gütmeden yararlanılabilir. Bu konuda bana düşen bir görev varsa, ben hazırım. Belediyemizin, Şükrü Tunar Kültür Merkezi yanında yaptığı binalardan da kadınların el emeklerinin satışları konusunda faydalanmak için görüşebilirsiniz. Ben de konuyla ilgili çalışma yapacağım.” Belediye Başkanı MHP’li Tuncay Kılıç da Kent Konseyi’nin çalışmalarını takdirle karşıladığını kaydetti. Tuncay Kılıç, “Kadınlar, maalesef hala şiddete maruz kalıyorlar. Onları korumak ve gözetmek vatandaşlık görevidir. Bir kadın ve çocuk sığınma eviyle kız yurdu kazandırmak için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!