Kadın çiftçiler Menderes’te yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçiler Menderes’te yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2015 14:50

Dünya Kadın Çiftçiler Günü ve Dünya Gıda günü nedeniyle Menderes Kaymakamlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinlikte kadın çiftçiler için bilgi yarışması düzenlendi.

Haberin Devamı

Ekinliğe kadın üreticilerin yanı sıra Menderes Kaymakamı Ahmet Ufuk Hasçakal, Belediye Başkanı Bülent Soylu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Akbaş, Ziraat Odası Başkanı Kadir Telli, İlçe İdare Amirleri ve köy muhtarları da katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Menderes İlçe Müdürü Engin Altunoğlu dünya istatistiklerinde kırsalda yaşayan kadının hep ev hanımı olarak değerlendirilmesine rağmen, kadınların aynı zamanda dünyada tarımsal iş gücünün yüzde 40’lık kısmını karşıladığını ifade ederken, Türkiye’de bu oranın yüzde 70’lere kadar çıktığını vurguladı. Altunoğlu, "Kadın, güvenilir gıdanın ve muhafazasının olmazsa olmazlarındandır dedik ve böyle bir etkinlik düzenledik. Destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Etkinlikte kadın çiftçilere yönelik bir de bilgi yarışması düzenledi. Heyecan içinde geçen yarışmanın çekişmeli finalinde kazanan, Görece Köyü’nden Özlem Kan oldu. Çamönü Köyü’nden Rabia Baş ikinciliği alırken Tekeli Köyü’nden Sedef Kıyak üçüncü oldu. Yarışmada dereceye girenlere altın ve çeşitli hediyeler verildi.

Menderes Stadı önünde kurulan stantlarda ise ilçede üretimde bulunan işletmeler, yerel ürünlerini vatandaşlara sundu. Stantlarda ayrıca katılımcılara yerel yiyeceklerden oluşan ikramlarda bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!