Kaçırılan işçiler için ne yapılıyor

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan işçiler için ne yapılıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2011 00:00

Afganistan’da çalışırken Taliban militanlarının bilinmeyen bir yere götürdüğü dört Türk işçiden, haber alınamadı. İmam Atlı’nın ailesi, kurtarma için çaba gösterilmediğini ileri sürüyor.

Haberin Devamı

ARALARINDA Akhisarlı İmam Atlı’nın (33) da bulunduğu dört Türk işçiyi, geçen 26 Aralık’ta, Afganistan’ın Paktia kentinde, iddiaya göre Taliban militanları kaçırdı. İşçilerin kaçırıldığı haberi, kısa sürede duyulurken, Türkiye’deki ailelerinin evlerine ateş düşürdü. İşçilerin serbest bırakılması için fidye istendiği ileri sürüldü.
Kardeşinden haber alınamamasına tepki gösteren Yusuf Atlı, “Ne şirketten, ne de resmi kurumlardan doğru düzgün bilgi alamıyoruz. Kimse sahiplenmiyor, yapayalnız bırakıldılar. Serbest bırakılmaları için devreye girilmiyor. Kurtarılmaları için de çaba yok. Bir an önce harekete geçilsin, evlerine sağ salim dönsünler” dedi.
Diğer ailelerle görüştüklerini, onların kamuoyunun kendileriyle ilgilenmesi için Ankara’ya gideceğini dile getiren Atlı’nın ablası Filiz Yalçın da, şunları söyledi:
“Can güvenlikleri tehlikede. Şirket, çeşitli bahanelerle oyalıyor. Bir şeyler yapılması için illa öldürülmeleri mi gerekiyor. Devlet büyüklerimize sesleniyorum. Çaresiziz, ne olur bize yardım etsinler.”
Atlı’nın eniştesi Binali Yalçın ise, “Başbakanımıza sesleniyorum. Bu tip olaylarda diğer işçiler için gösterilen aynı hassasiyet bize de gösterilsin. Eli, kolu bağlı şekilde beklemek çok zor. Bu acının bir an önce sona ermesi için ne gerekiyorsa o yapılsın lütfen” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!