Kaçak balıkçılığa çok sıkı denetim

Güncelleme Tarihi:

Kaçak balıkçılığa çok sıkı denetim
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2012 00:00

GIDA Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürlüğü, 1 Eylül'de gırgır, 15 Eylül tarihinden itibaren de trol ile su ürünleri avcılığının başlamasıyla birlikte denetimlerini arttırdı.

Haberin Devamı

Ticari su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğ çerçevesinde denetlemelerini sürdüren Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, denetim etkinliğinin daha da arttırılması amacıyla İzmir'in Buca İlçesi'ndeki Balık Hali'nde 5 mühendis ve 1 teknikerden oluşan kadrosuyla ‘Su Ürünleri Denetim Birimi’ oluşturdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hal bünyesinde büro tahsis ettiği birim, 24 saat görev boyunca görev yapmaya başladı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık İzmir İl Müdürü Ahmet Güldal, bu birimin oluşturulduğu 1 Eylül tarihinden bugüne kadar kaçak olarak avlanmış, 284 kasada 3 bin 285 kilogram, çeşitli türdeki su ürününe el konulduğunu söyledi. El koymalarının çoğunluğunun, yakalanan su Ürenlerinde belirlenen boy yasaklarına uyulmamasından kaynaklandığını belirten Güldal, “Kontrollerin sıklaşmasıyla kaçak avlanmaların önüne geçildi. Boy, tür ve zaman yasaklarına uyulmaması sürdürülebilir balıkçılığı imkansız hale getirir. Müdürlüğümüz bu kontrollerde özverili personeliyle tüm imkanlarını kullanarak çalışıyor” diye konuştu.
Balık satın alırken hassas davranılması gerektiğini ifade eden Güldal, tüketicilerin uygun boylarda olmayan balıkları satın almamasının çok önemli olduğunu vurguladı. Böyle ürünleri satanların da mutlaka İl Müdürlüğü'ne ihbar edilmesi gerektiğini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerince balık hallerinde, mezatlarda, perakende satış noktalarında, pazarlarda ve denizlerde kontrollerin yoğun bir şekilde sürdürüldüğü bildirildi.

Haberin Devamı

Kaçak balıkçılığa çok sıkı denetim



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!