Kabus başlamadan kırmızı alarm

Güncelleme Tarihi:

Kabus başlamadan kırmızı alarm
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 13:27

DENİZLİ Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, kuraklık nedeniyle nisan ayında yangınların başladığını belirterek, "1 Haziran'da yangın sezonu açılıyor ama bu yıl orman yangınlarının erken başlaması, bizim ormanlarda daha erken kırmızı alarma geçmemize neden oldu" dedi.

Haberin Devamı


Denizli Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu, Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında Orman Bölge Müdürlüğü'nde toplandı. Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, bu yıl nisan ayının kurak geçtiğini, bu nedenle orman yangınlarının erken başladığını söyleyerek, "Nisan ayında 13 yangın çıktı, 13.64 hektarlık ormanlık alan yandı. Uzun yıllar sonra kuraklık nedeniyle nisan ayında bu kadar orman yangını çıktı. Yangınlar erken başladı. Son üç yılda orman yangını sayısı ve yanan alan da düşüş var. Ancak, bu durum bizi rehavete itmesin. Zira, orman yangını her an çıkabilir. Daima hazırlıklı olmalıyız. 1 Haziran'da yangın sezonu açılıyor ama bu yıl orman yangınlarının erken başlaması, bizim ormanlarda daha erken kırmızı alarma geçmemize neden oldu" diye konuştu.
Toplantıda söz alan Meteoroloji Denizli İl Müdürü Oğuz Ali Avcı ise, nisan ayında hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredip, yağışların normallerin altında kaldığını söyleyerek, "Mayıs ayında yağışların mevsim normallerinde olacağını ön görüyoruz, ancak sıcaklıklar zaman zaman mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Dikkatli olmak gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı


ÖNLEMLER ALINDI
Denizli'de 31 Ekim'e kadar piknik alanları dışındaki tüm ormanlar da piknik ve konaklama yasaklandı. Ormanlık alanlara yakın yerlerde havai fişek atılması, havada uzun mesafe uçabilen ve düştüğü yeri yakma gibi özelliklere sahip nesnelerin satışı 31 Ekim'e kadar yasaklandı. Satışların engellenmesi için polis, jandarma ve belediye ekiplerinin kontroller yapacağı belirtildi. Yaz döneminde anız tarlalarının yakılmaması için tedbirler alınacak.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!