İzotaş’a gözaltı

Güncelleme Tarihi:

İzotaş’a gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2000 00:00

Haberin Devamı

Balina operasyonu kara para soruşturmasına dönüşürken; İçişleri Bakanlığı müfettişleri de otogar ihalesini incelemeye başladı

BELGE TESLİM EDİLDİ

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin başvurusu üzerine İçişleri Bakanı Sadettin Tantan, ihaleyi incelemek üzere üç müfettişi İzmir'e gönderdi. Belediye hukukçuları da, arşiv taraması yaptılar.

BELEDİYE arsasını teminat gösterip, bankalardan aldığı krediyi de ödemeyen İZOTAŞ'ın ihalesiyle ilgili hukukçular, resmi dairelerden belge toplayıp Bakanlık müfettişlerine teslim etti.

BURHAN Özfatura döneminde yapılan ihalede eksik veya yasadışı bir durumun bulunması halinde, ihalenin iptali ve sorumluların cezalandırılması için suç duyurusunda bulunulacağı bildirildi.

İlİşkiler ortaya çıkarıldı

SON yılların en büyük naylon fatura ve hayali ihracat olayında 10 kişi cezaevine gönderilirken, kilit isimlerden Mehmet Niyazoğlu için de gıyabi tutuklama kararı verildi.

KALP rahatsızlığı nedeniyle halen Atatürk Eğitim Hastanesi'nde tutulan Niyazoğlu hakkındaki kararın da, bu hafta içinde vicahiye çevrilerek cezaevine konacağı öğrenildi.

MALİ Şube Müdürlüğü ile Organize Suçlar ve Kaçakçılık Şubesi, Niyazoğlu ve hayalici şirketlerin para trafiğini incelemeye aldı. Şirketler arasındaki bağlantılar su yüzüne çıkartılıyor.

KUMAR PARALARI AKLANDI

25 MİLYON dolarlık hayali ihracatla 80 trilyonluk naylon faturayı belgelendiren polis, kara para avına çıktı. Kıbrıs'da kazanılan kumar parasının İzmir'de aklandığı kuşkusu güçlendi.

POLİS, trafiği ortaya çıkarmak için naylon fatura ve hayali ihracat şirketleri arasındaki para akışını mercek altına aldı. Şirketlerin kasalarından milyarlarca lira nakit para çıkması bu kanıyı güçlendirdi.

POLİS şimdi, KKTC-İzmir-İstanbul üçgeninde dolaşan kumar parasının nasıl aklandığını belgelemenin peşine düştü. El konulan iki kamyon dolusu belgenin incelenmesiyle bu bağlantının da çözüleceği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!