İzmirliler yine birlik olamadı

Güncelleme Tarihi:

İzmirliler yine birlik olamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

TOBB seçiminden kavgalı döndüler

TÜRKİYE Odalar Birliği'nin olaylı Ticaret Odaları Konseyi seçimini kazanan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, zafere rağmen öfkeli döndü. Başta eski vekili Ömer Kaplan olmak üzere, seçimde karşı grupla hareket eden 8 delegeyi İzmir'e döner dönmez istifaya çağırdı.

MEHMET Yıldırım başkanlığındaki İstanbul Grubu'yla hareket eden Kaplan ise istifa çağrısına sert tepki gösterdi, ‘‘İstifa etmesi gereken biri varsa Demirtaş'tır’’ dedi. Kaplan, Demirtaş'ın daha önce kavgalı olduğu TOBB Başkanı Fuat Miras'ı desteklemesini eleştirdi.

İhanet tartışması

TOBB Ticaret Odaları Konseyi seçiminde İstanbul Ticaret Odası Başkanı Mehmet Yıldırım'a karşı zafer kazanan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, galibiyet keyfini yaşayamadı. Başta eski vekili Ömer Kaplan olmak üzere İTO'nun 8 delegesinin seçimde kendisine karşı İstanbul grubuyla hareket etmesini sindiremeyen Demirtaş, istifaya davet etti.

SEÇİMLERDE Fuat Miras'ı destekleyen Demirtaş, İzmir delgelerinin ayrı hareket etmesinin hayal kırıklığını yaşadığını belirtti. Seçimde Yıldırım ve arkadaşlarının saldırısına uğradığını belirten Demirtaş, ‘‘İzmir grubu olarak birlikte oy kullanma kararı aldık. Ancak, 8 kişi otelden, ayrı geldi. Bana saldırı yapılırken, hayatım tehlikedeyken oy kullandılar. İstanbul, Adana, Gaziantep'ten delegeler üzerime yürüdü. Hatta içlerinde kiralık katil olduğu bile iddia edildi. O an bana doğrulan silah var mıydı bilmiyorum, hiçbir şey hatırlamıyorum. (Vuracaksanız, vurun) dedim. Tabi 200 trilyonluk bir bütçeye ve 320 odaya hükmediyorsunuz. Her seçimde aynı şeyi yaşıyorum, yeter artık’’ dedi.

Seçim zaferine gölge düşürdüler

İZMİRLİ 8 delgenin çıkar gruplarıyla hareket ettiğini ve seçim zaferine gölge düşürdüklerini söyleyen Demirtaş, ‘‘Daha sonra bana oy verdiklerini iddia ettiler. Ancak benim için benden gizli oy kullanmanın anlamı yok. Seçimin ardından da (o kendi delgelerine sahip çıkamıyor, konsey başkanı nasıl olur) diye kulis yaptılar. Zaten güvenlik de orada kalmamın tehlikeli olduğunu belirtip, salondan ayrılmamı istedi. Ben de seçimleri, Ankara Ticaret Odası'nda izledim. 8 delegenin desteğini alamamanın üzüntüsünü yaşıyorum. Bu nedele konsey başkanlığına ve yönetim kuruluna aday olup olmayacağımı henüz düşenecek durumda değilim’’ diye konuştu.

SEÇİMLERDE, Ömer Kaplan, Rami Gönen, Hüseyin Solmaz, Ali Şahin, Abruhman Aydoğan, Hüseyin Sağır, Salih Büyükuğur ve Osman Kayalar'ın Demirtaş'a karşı hareket ettiği öne sürüldü. Demirtaş'a destek vermediğini açıkça ifade eden Kaplan ise istifa etmeyeceklerini söyledi, ‘‘İstifa etmesi gereken biri varsa o da Demirtaş'tır. Çünkü Fethiye, Denizli ve Kuşadası'ndaki toplantılarda Miras için neler söylediğini herkes biliyor. Kendisi ilkesizlik etti. Kavgalı olduğu birini destekledi. Bu nedele onun istifa etmesi gerek’’ diye konuştu.

Diğer konseyler

SANAYİ odalarıyla ticaret borsalarının konsey seçimleri ise tek listeyle yapıldı. İzmir Ticaret Borsası Meclis Başkanı Tuğrul Yemişçi ve EBSO Meclis Başkanı Kemal Çolakoğlu'nun konsey başkanlığına aday olacağı belirtilirken, Miras'ın zaferinde büyük rol oynayan İzmirliler'in yönetimde 3 kişiyle yer alması bekleniyor.

SANAYİ Odaları Konsey Başkanlığı'na aday olmayı hayal eden Selim Yaşar'ın 21. ‘‘yedek’’ olarak üye seçildiği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!