İzmirliler sandığa akın etti

Güncelleme Tarihi:

İzmirliler sandığa akın etti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2015 13:27

İZMİR’de 7 Haziran Genel Seçimleri için 3 milyon 85 bin 404 seçmen, 8 bin 984 sandıkta oy kullanmaya başladı. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da oyunu Gaziemir İlçesi’ndeki bir okulda kullandı.

Haberin Devamı

Siyasi partilerin ve milletvekili adaylarının aylardır süren seçim çalışmalarının sona ermesinin ardından, İzmirliler saat 08.00’de başlayan oy verme işlemi için sandık başlarına gitti. Sıcağa kalmadan, hava serinken oy kullanmak isteyen ve günün geri kalanını kendileri için değerlendirmeyi düşünen seçmenler, sabah erken saatlerde oy verecekleri merkezlerde kuyruklar oluşturdu. Kuyrukta beklemeden oy vermek isteyen İzmirliler ise günün ilerleyen saatlerinde sandık başına gitmek için planlarını yaptı. Toplam 26 milletvekili çıkaracak İzmir’de, 3 milyon 85 bin 404 seçmen, 8 bin 984 sandıkta oy kullanmaya başladı. İzmir’deki iki ayrı seçim bölgesi bulunuyor. Birinci Bölge’de, 1 milyon 513 bin 998 seçmen, 4 bin 305 sandıkta oy kullanacak. İkinci Bölge’de de 1 milyon 571 bin 406 seçmen 4 bin 679 sandıkta oy verecek. İzmir’in ilçelerinde en çok seçmen 355 bin 128 kişi ile Karabağlar’da, en az seçmen ise 7 bin 834 kişi ile Karuburun’da bulunuyor. Merkez ilçe Konak’ta ise 290 bin 634 seçmen yer alıyor.

Haberin Devamı

BAKAN EROĞLU OYUNU KULLANDI

İzmirliler sandığa akın etti

Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, oyunu Gaziemir İlçesi’ndeki özel Rota Koleji’ndeki 1118 numaralı sandıkta kullandı. Bakan Eroğlu, seçimin Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

HDP’Lİ İKİ ADAY ALSANCAK’TA OY VERDİ

İzmirliler sandığa akın etti

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir adayları Ertuğrul Kürkçü ile Pınar Aydınlar Alsancak Semti’ndeki Gazi Ortaokulu’nda oylarını kullandı. Oy kullanma işleminin ardından açıklama yapan Kürkçü, zor günler yaşadıklarını ve seçim tamamlanıncaya kadar herhangi bir olumsuzluğun yaşanmamasını umut ettiğini belirtti.

İzmirliler sandığa akın etti

Haberin Devamı

VATANDAŞLAR OY KULLANDI

Oy kullanmaya ailesiyle gelen Atakan Kurt, vatandaşlık görevini yerine getirdiğini söyledi. İlk kez oy kullanan Yasemin Kurt da heyecanlı olduğunu dile getirdi. Bebeğiyle oy kullanmaya gelen Ahmet Göçen hayırlı olmasını dilerken, kızı Gizem Ruhan ile oy kullanan Metin Ruhan, partilerin projelerini değerlendirdiğini ve kendisine en yakın hissettiği partiye oy verdiğini söyledi. Yaşlılar ve engelliler, oy kullanmaya yakınlarının yardımıyla geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!