İzmirli Romanlar günlerini kutladı

Güncelleme Tarihi:

İzmirli Romanlar günlerini kutladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 15:02

İzmir’deki Roman Dernekleri ile CHP’nin Roman Milletvekili Özcan Purçu öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutladı.

Haberin Devamı

İzmirli Romanlar günlerini kutladı

Törene CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır, Murat Bakan, Atilla Serter, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nurşen Balcı, CHP İl Başkan Yardıcısı Tuğrul Keskin, CHP il gençlik kolları üyeleri ile muhtarlar ve Roman vatandaşlar katıldı. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, en çok Roman vatandaşın yaşadığı ilçenin Konak olduğuna belirterek, "Bir gerçek var ki, yüzyıllardır Romanları yok saydık, dışladık, görmezden geldik. Şimdi bizim görevimiz, Romanların hakkını Romanlara teslim etmek, onların birer hemşehri, birer yurttaş, birer birey olarak özgür yaşamalarını sağlamaktır" dedi.

Haberin Devamı

CHP’nin Roman Milletvekili Özcan Purçu da Romanların aç ta kalsa, susuz da kalsa barışın ve kardeşliğin sembolü olduğunu söyledi. Purçu, "Biz bir şey istemiyoruz. Biz Huzur barış içinde yaşamak istiyoruz. Bu ülkeyi ne kadar çok seviyoruz bunu bir takım kimselerin bilmesi lazım. Biz her şartta ve her koşulda ülkemizin, halkımızın, barışın ve kardeşliğin yanındayız. Bu barış ortamına katkı koyuyorsak ne mutlu bize" dedi.

Törende konuşan CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır ise 8 Nisan Dünya Roman Günü’nü kutlamak için güzelliklerin ve iyiliklerin yaşanıyor olması gerektiğine vurgu yaptı, "Romanlar bayrağına, ülkesine ve vatanına hep bağlı olmuştur. Onlar için insanlık daha önemlidir. Mutluluk için para pulun önemi yoktur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tören Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla sona erdi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!