İzmirli duyarlılığı

Güncelleme Tarihi:

İzmirli duyarlılığı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2013 10:44

45 Kütüphane 45 bin Kitap sosyal sorumluluk projesi İzmir'de de yoğun ilgi gördü.

Haberin Devamı


Uğur Dershaneleri'nin kuruluşunun 45'nci yılı nedeniyle Uğur Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Enver Yücel'in önderliğinde başlatılan “45'nci yılda 45 Kütüphane 45 bin Kitap” sosyal sorumluluk projesi İzmir'de de yoğun ilgi gördü.
Çankaya, Konak SBS, Gaziemir, Bornova, Karşıyaka SBS ve LYS Hazırlık Şubelerinde öğrenci, öğretmen ve velilerin katılımı ile İzmir'de toplanan kitap sayısı 20 bini aştı. 20 bin kitap, Buca Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesi, Seyrek Villakent Anadolu Lisesi, İ. Cengiz Aytmatov Sosyal Bilimler Lisesi, Bayraklı Ortaokulu, Gazi Umurbey Ortaokulu, Ertuğrul Gazi Orta ve İlkokulu, Ali Osman Konakçı Kız Meslek Lisesi, Kiraz Sağlık Meslek Lisesi, Konak Anadolu İmam Hatip Lisesi, Karşıyaka Anadolu İmam Hatip Lisesi kütüphaneleri adına okul yöneticilerine teslim edildi.

Haberin Devamı

Kitapların teslim törenine İzmir İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Süleyman Yetişken, birim müdürleri ile Çorum'da ilk kütüphanenin açılışını gerçekleştiren Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Ben Projesi Topluluğu da katıldı.
İzmir Uğur Dershaneleri Müdürler Koordinatörü Lokman Değirmenci, kampanyanın bir imeceye dönüştüğünü ve sonuçlarının inanılmaz derecede mutlu ettiğini söyledi. Değirmenci, “Bahçeşehir Üniversitesi'nin Sosyal Sorumluluk Projesi ‘Sosyal Ben Topluluğu'nun da içinde yer aldığı proje kapsamında Uğur Dershaneleri'nin kuruluşunun 45'nci yılı kapsamında planlanan 45 kütüphane için 45 bin kitabın 20 bin adedine öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yanı sıra Facebook aracılığıyla konudan haberdar olan İzmirlilerin ‘Çorba da bizim de tuzumuz olsun diyerek' gönderdiği kitaplarla ulaştık. Bu, İzmir'in farkı. Çorbaya tuz katan tüm hemşehrilerimize sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.

Bahçeşehir Üniversitesi'nin çeşitli fakültelere mensup öğrencilerden oluşan Sosyal Ben'in ihtiyacı olan bölgelerde ilköğretim çağındaki çocuklara sosyal eğitim vermek üzere meydana gelen bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu söyleyen kurucu ve Grup Lideri Ece Çiftçi, Çorum'da ilk Uğur Kütüphanesi'ni açarak İzmir'e geldiklerini söyledi. Çiftçi, “Buradan sonra Adana ve Mersin'e geçeceğiz. 2013 sonuna kadar Türkiye genelinde 45 Uğur Kütüphanesi'ni hayata geçireceğiz” diye konuştu.
Sosyal Ben çerçevesinde, 7- 13 yaş arası çocukların sosyal becerilerini geliştirmek adına 14 atölye açarak, üniversite öğrencilerinden atölye içeriklerine yönelik eğitimler verildiğini belirterek, sponsor destekleriyle çocukların program boyunca yemeklerinin karşılandığını, artan miktarlarla ise giyecek vs ihtiyaçlarını karşıladıklarını dile getirdi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!