İzmir'in geleceği sağlıkta

Güncelleme Tarihi:

İzmirin geleceği sağlıkta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2013 01:51

İZMİR 2. İstihdam Zirvesi’nde ‘geleceğin iş fırsatları ve İzmir’de gelişen sektörler’ konusu masaya yatırıldı. İzmir Üniversiteleri Platformu Dönem Başkanı Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik’in moderatörlüğündeki panelde İzmir Kalkınma Kurulu (İZKA) yönetim kurulu üyeleri Zekeriya Mutlu, Abdullah Kavuk ve Ramazan Davulcuoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Haberin Devamı

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mutlu, Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı ve Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kavuk ile Alfemo Mobilya Genel Müdürü Davulcuoğlu, İzmir’de gelecekte en çok öne çıkacak ve istihdam sağlayacak sektörün sağlık olacağının altını çizdi.

EXPO teması öne çıktı
EXPO 2015 ve 2020 adaylıklarında temanın “Herkes İçin Sağlık” olduğu hatırlatıldı, bu yönde yurtdışında yapılan yoğun tanıtım çalışmalarının İzmir’i dünyanın sağlık üslerinden biri haline getireceğine işaret edildi. Kentin kolay erişilebilir konumda olmasının, yılın 300 günü güneşli ikliminin, şifalı termal kaynakları ile sayıları giderek artan sağlık tesislerinin önemine de dikkat çekildi. “Hem ülkemizde, hem de yanı başımızdaki Avrupa’da nüfus yaşlanıyor, sağlık hizmetlerine giderek daha çok ihtiyaç duyuluyor. Sağlık sektörü gelecekte istihdamın yükünü çekecek. Adını sağlıkla duyuran İzmir’e de çok iş düşecek. Geleceğin iş ve yatırım fırsatları burada” görüşü vurgulandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!