İzmir'i tanıttılar

Güncelleme Tarihi:

İzmiri tanıttılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2008 00:00

Destinasyon İzmir Tanıtım ve İş Geliştirme Platformu, kenti İsviçre'de tanıttı. Destination İzmir Grubu sözcüsü Bülent Tercan, "İsviçre pazarını İzmir’e yeniden kazandırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İZMİR’i yurtiçi ve yurtdışında tanıtmak amacıyla bir araya gelen gönüllü kuruluşlardan oluşan Destinasyon İzmir Tanıtım ve İş Geliştirme Platformu, İsviçre’nin Montrö şehrinde düzenlenen fuara katılarak temaslarda bulundu.

Bölgeyi temsil ediyor

Turizm Bakanlığı dışında İzmir ve bölgeyi temsil eden ilk ve tek tanıtım grubu olduklarını dile getiren Destination İzmir Grubu sözcüsü Bülent Tercan, "Her şeyin devletten beklenmemesi anlayışıyla gönüllü olarak kendi imkanlarımızla 3 yıl içinde 17 yurtdışı ağırlıklı fuara katıldık. Bizim için ayrı bir özelliği olan İsviçre pazarını İzmir’e yeniden kazandırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Gönüllü

kuruluş

Bülent Tercan, "Zürih’te, Başkonsolosumuz Mehmet Emre ve İzmir Turizmden sorumlu Vali Yardımcımız Haluk Tunçsu’nun konuşmaları tam bir tanıtım şovuna dönüştü. İsviçreli işadamları ve siyasilerle yaptığımız görüşmelerde de, İzmir’in yatırım olanaklarını anlatarak İzmir’e yatırım çağrısında bulunduk" diye konuştu.

Ünlü firmalar

İzmir, Çeşme, Kuşadası, Seferihisar ve Selçuk ağırlıklı Destinasyon İzmir platformunu oluşturan gönüllü kuruluşlar arasında "Tav İzmir, Sun Express, Ege Palas Otel, Sun Tour, Jestur, Claros Tour, Ilıca Hotel, Babaylon Hotel, Sisus Hotel, Çeşme Life Dergisi, Çeso, Çetder, Aqua Fantasy Hotel, Richmond Hotel, Adakule Hotel, Ephesus Princess, Pinebay Hotel, Korumar Hotel, Ephesia Hotel, Kuştur tatil köyü, Aktif Tour, Sürmeli Hotel, Atlantis Resort Hotel, Süzer Sun Dreams Hotel ve Tusan Hotel bulunuyor."

Bülent Tercan, daha önce de Zürih’te düzenlenen workshoplar ile İzmir’in tanıttıklarını ve önemli bağlantılarda bulunduklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!