İzmir'i 12 ton hafiflettiler

Güncelleme Tarihi:

İzmiri 12 ton hafiflettiler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2014 01:18

İZMİR’de kurulu Park Sima Sağlıklı Zayıflama Merkezi’nin Genel Müdürü Gülşen Altın ile uzman doktor, diyetisyen, spor eğitmeni ve hemşireden oluşan ekip, kendilerini obezite ile mücadeleye adadı.

Haberin Devamı

Ekip, 2013’te İzmir’i tam ’12 ton’ hafifletti. 12 ton; 48 bin adet 250 gramlık margarin yağı, 24 bin paket 500 gramlık un, şeker, tuz demek. 140’tan 96 kiloya düşen Erson Çelikyürek, 115’ten 70 kiloya inen Selda Geliroğlu, 9 kilo vererek bütün rahatsızlıklarından kurtulan 55 yaşındaki Engin Evren, 19 kilo zayıflayan Şengül Yılmaz, 20 kilo veren Femin Yalçın, 24 kilo verip 20 kiloyu yağdan yakan 32 yaşındaki Uğur Çankaya hayallerine kavuşanlardan sadece birkaçı.

İzmiri 12 ton hafiflettiler

Hayallerine kavuştular
Gülşen Altın, hastalığı bulunanlar de dahil, zayıflamak isteyen herkesin kilo verebileceğini söyledi. “İnsanlarda, kilo sorunu olan kişilerin ağırlıklı olarak kadınlar olduğuna dair bir algı var. Ancak kilo sorunu ya da obezite, erkekler ve çocuklarda da çok sık rastlanan bir durum. Bizim en küçük üyemiz 10 yaşında. İlerleyen yaşlarda olan birçok üyemiz de var. Meslek gruplarına göre bakarsak, işadamı ve üst düzey yönetici yüzde 35, özel sektör çalışanı yüzde 30, öğrenci yüzde 10, devlet memuru ve öğretmen yüzde 10, emekli ev hanımı yüzde 15 oranında” diyen Altın, obezitenin çağın hastalığı olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

İzmiri 12 ton hafiflettiler

Obeziteye dikkat!
Gülşen Altın, “Hareketsiz yaşam, öğün atlama, yanlış beslenme gibi alışkanlıklar kilo sorunlarına yol açıyor. Biz, üyelerimizde sağlıklı beslenmenin bir yaşam tarzı olduğu bilincini yaratmaya çalışıyoruz. Böylece fazla kilolarından kurtulduktan sonra bir daha aynı duruma gelmiyorlar. Obezite tehlikesinin önüne geçmek için doğru beslenmeyi öğrenmemiz, alışkanlıklarımızı ve yaşam tarzımızı değiştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.
Sağlıklı beslenerek yılda 40 kilo verilebileceğini kaydeden Altın, “İsterseniz bunu siz de başarabilirsiniz. Yeter ki isteyin. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmanın en fazla ilk 2 haftası güçlüklerle geçebilir. Sağlıklı beslenme eğitimi, yeni tatlar keşfedeceğiniz, ağırlıklarınızı atacağınız, yeni bir hayatın ilk köprüsüdür. Sağlıklı beslenmek, düzenli egzersiz yapmak, vücudumuz için gerekli vitaminle mineralleri doğal yollardan almayı öğrenmek bu eğitimin parçalarıdır. Sağlıklı beslenerek, bir yılda ortalama 40 kilo verebilirsiniz. Böylelikle her anın tadını çıkaracağınız, yeni bir hayata geçeceksiniz. Siz yeter ki sağlıklı olmak isteyin” görüşünü paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!