İzmir'e yeni kardeş

Güncelleme Tarihi:

İzmire yeni kardeş
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2013 00:00

İzmir ile Amsterdam kardeş oluyor.

Haberin Devamı




Konuya Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve Sarnıç Sanayici ve İşadamları Derneği (SARGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Baran öncülük etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu temsilen Halil İbrahim Şenol ve SARGİAD adına Ömer Baran, geçtiğimiz aylarda İstanbul Limanı’nı ziyaret eden tarihi Clipper Stad Amsterdam gemisinde Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard Van Der Lean ile buluşarak ön protokolü imzaladı.
SARGİAD Başkanı Ömer Baran ve Yönetim Kurulu üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret ederek; EXPO çalışmalarına da büyük katkı vermesi beklenen protokol hakkında Başkanı bilgilendirdi.

BU KARDEŞLİK EXPO’YA KATKI KOYAR
Başkan Kocaoğlu, bu konuda SARGİAD’ın çabalarını övdü ve ön protokol metninin Belediye Meclisi’ne götürülüp protokol metnine çevrilmesi için gereken işlemi başlatacağını söyledi. SARGİAD Başkanı Ömer Baran da; İzmir’le Amsterdam’ın Kardeş Kent olmalarının İzmir’e sağlayacağı ekonomik, sosyal ve kültürel yararları sıraladı, “Bu protokol, en çok da EXPO çalışmalarına fayda sağlayacaktır. Bu kapsamda Hollanda’nın tarihi ve nostaljik gemisi Clipper Stad Amsterdam’ın İzmir Limanı’na bir prestij ziyaret gerçekleştirmesi, bütün dikkatleri kentimize çekecektir. Sayın Kocaoğlu’nun lütfettiği destek, bizleri mutlu etmiştir” dedi.
Türkiye ile Hollanda’nın diplomatik ilişkilerinin başlamasının 400’üncü yılı çerçevesinde Clipper Stad Amsterdam gemisi İstanbul limanını ziyaret etmiş ve deniz sevenlerin büyük ilgisini çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!