İzmir'e yatırım ayrıcalıktır

Güncelleme Tarihi:

İzmire yatırım ayrıcalıktır
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2013 16:16

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin düzenlediği “Gelişen Kentler Zirvesi” Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Haberin Devamı


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin düzenlediği “Gelişen Kentler Zirvesi” Kültürpark İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Bakan Erdoğan Bayraktar’la Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat katılmadı. Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in 30 yıllık durağanlık toprağını attığını belirterek, “Bunu Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde yaptı. Mütevazi olmaya gerek yok. Çünkü İzmir’de sözden başka kimse bir iş yapmadı. Bundan sonra kimsenin geriye çekmeye gücü ben bile olsam yetmeyecektir. İzmir köy denildiği zaman bile 5 TL vergi verip 1 TL alan kenttir. Bu, İzmir esnafının, tacirinin, sanayisinin vergiyi ödeme bilincinden ve ahlakından kaynaklanıyor” dedi. Kocaoğlu, teşvik adaletsizliğini de gündeme getirdi, şunları söyledi:
“İzmir bir sanayi kenti. Sanayimizin başında engel var. Bir lobi var. Biz, kentimizden 30 kilometre uzakta olan Manisa ile aramızda teşvik problemi yaşıyoruz. İnsanlarımız, yetişkin insanlar, işgücü sabah Manisa’ya gidip akşam geliyor. İzmir’in OSB’leri belli bir seviyeye gelene kadar teşvikler eşitlenmelidir. OSB’lerin dolması gerekiyor. Bunu bıkmadan dile getiriyoruz. Başbakana da anlattık.”

Haberin Devamı

İzmire yatırım ayrıcalıktır

Nasıl kent dönüşümü
Kocaoğlu, kent dönüşümünün arsa üzerine bina yapmak olmadığını da vurguladı, “Kent dönüşümünü devlet desteği olmadan yapamazsınız. Bir müteahhit, yapsatçı ye da kooperatif tek başına yapmaz. Ya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ya da Büyükşehir Belediyesi yapabilir. Dönüşümde en büyük problem vatandaşın ikna edilmesi ve projeye inandırılmasıdır. Kent dönüşümünün yerinde yapılması da birinci şartımızdır. Yaklaşık 35 bin konut üzerinde belediye 6 farklı bölgede çalışıyor. Biz 300-500 konutluk ihalelere çıkacağız. Yatırımcı firmalar ya da kooperatifler ihaleye girerek bizim belirlediğimiz koşullarda vatandaşın binalarını dönüştürecek” dedi.
Kocaoğlu, yatırımcılara seslendi, Yeni Kent Merkezi, İnciraltı, Yarımada gibi bölgelerde farklı alanlarda yatırım yapabileceklerini belirterek, şunları söyledi:
“Bu cennet vatanda bütün insanlarımız barış ve kardeşlik içinde yaşıyor. Burası en çağdaş, eğitimli, münevver kentimizdir. Bu kentte var olmak, yatırım yapmak ayrıcalıktır. Biz, yol gösterici oluruz. Bütün yatırımcıları ister konut, ister otel, ister sanayi ne olursa olsun yatırım yapmaya çağırıyorum. Sadece kent değil gelecek kişiler de kazanacaktır. Biz buna öncelik yapıyoruz. Bundan sonra da destek vereceğimizi taahhüt ediyorum.” Zirvede “Ekonomik Değerlendirme” başlıklı oturum gerçekleşti. Doğan Media International Başkanı Nuri Çolakoğlu’nun yönettiği oturumda Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar ve Vatan Gazetesi Ekonomi Müdürü Ercan İnan görüşlerinin açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!