İzmir'de öfke seli

Güncelleme Tarihi:

İzmirde öfke seli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2012 00:00

Fen ve teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan'ın, sınıfta öğrencilerinin gözleri önünde öldürülmesi, eğitim camiasında büyük üzüntüye ve tepkiye neden oldu.

Haberin Devamı

Eğitim Sen İzmir şubelerinin önderliğinde, Konak Meydanı'nda, bugün saat 11.00 sıralarında protesto eylemi düzenlendi. Eyleme, Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'un yanısıra şube başkanları, öğrenciler, öğretmenlerin de aralarında bulunduğu yaklaşık bin kişi katıldı. Zaman zaman gözyaşlarının hakim olduğu gruptakiler, “Öğretmene uzanan eller kırılsın”, “Hükümet istifa”,  “Sevilay Öğretmen onurumuzsun” sloganları attı, “Şiddete sessiz kalmayacağız” yazılı pankartı taşıdı. Öğretmen Durukan'ın fotoğraflarını taşıyan öğrenciler, gözyaşlarına boğulunca öğretmenleri tarafından teselli edildi. Eyleme katılan, göğüslerine Durukan'ın fotoğrafı ile siyah kurdele takan bin kişilik kortej, “Kınıyoruz” yazılı siyah pankart eşliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü.

Haberin Devamı

‘SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ’
Polisin de geniş güvenlik önlemi aldığı İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde ortak açıklamayı okuyan Eğitim Sen İzmir Bir Nolu Şube Başkanı Abudllah Tunalı, “Eğitim emekçilerine dönük saldırılara dur demek için çok ses, tek yürek olmak için toplandık. Kamu çalışanlarına yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Bu saldırıların en ağır bedelini Sevilay öğretmenimiz hayatı ile ödedi. Acımız da, öfkemiz de büyük. Hepimizin başı sağolsun. Bizler, bu saldırıların, 3-5 kendini bilmez velinin, 3-5 yaramaz sorunlu öğrencinin işi olmadığını biliyoruz. Bu saldırılar, Başbakan'ın, öğretmenler için, ‘Haftada 15 saat çalışıyorlar, bir de iki ay tatil yapıyorlar. Bu durum diğer memurlara haksızlık’ demecinden bağımsız değildir. Milli Eğitim Bakanı'nın da, ‘Az çalışıyorlar, çok para kazanıyorlar. Üç ay tatil yapıyorlar. Derse geç kalıyorlar’ açıklamalarından bağımsız değildir. Kısaca AKP hükümetinin Milli Eğitim Bakanı'nın, öğretmeni, toplumun gözünde itibarsızlaştırmaya dönük açıklamalarından ve politikalarından bağımsız değil. Hükümet ve Bakan Dinçer, öğretmeni itibarsızlaştırmaya dönük açıklama ve politikalarından derhal vazgeçmelidir. Sözün bittiği yerdeyiz. Hiçbir açıklama, hiçbir eylem Sevilay öğretmeni bize geri getirmeyecek. Ama tüm çabamız, yeni ölümler olmasın diyedir. Tüm çabamız, öğrencilerimizin katil, öğretmenlerimizin kurban olmasın diyedir” dedi.

Haberin Devamı

İzmirde öfke seli

‘ÖĞRENCİLERİMİZ, VELİLERİMİZ BÖYLE DEĞİLDİ’
Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğıitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ise, “Öğretmen arkadaşımız, maalesef kendi öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Bizim öğrencimiz, velilerimiz böyle değildi. Öğretmen düşmanı hiç değildi. Ne oldu onlara. Bunun sorumlusu kim. Bu vebali birileri taşımalı. Öğrencilerimiz, velilerimizin bir kısmı öğretmenleri şamaroğlanı gibi değersiz görüyor. Bu sonucu, siyasi iktidar sağlamadı mı? Öğretmenlere neden hor gözle bakılıyor. Aslında öğretmenle birlikte toplumun geleceği kaybediliyor. Öğrencilerimizi sevmeye devam edeceğiz. Bu olay, öğrencilerimize sevgimizi azaltmadı. Ancak artık bu acılar yaşanmasın. İnsanlar şiddet mağduru olmasın diye buradayız” diye konuştu. Açıklamaların ardından önce polisin izin vermediği, görüşmeler sonrası uygun görülen İl Milli Eğitim Müdürlüğü Binası girişine siyah çelenk bırakıldı. Bir süre daha slogan atan ve alkışlı protestoda bulunan grup, olaysız dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!