İzmir'de klasik müzik ziyafeti

Güncelleme Tarihi:

İzmirde klasik müzik ziyafeti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2009 00:00

Tanburi Cemil Bey’den Dede Efendi’ye ünlü bestecilerin eserlerini seslendiren Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, davetliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

İZMİR Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Atatürk Kültür Merkezi'nde verdiği konserle izleyenleri büyüledi. Şef Teoman Önaldı'nın önderliğindeki koro, Tanburi Cemil Bey'den Dede Efendi'ye birçok ünlü bestekarın eserlerini seslendirdi. Konsere, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu, Konak Belediye Başkanı Ali Muzaffer Tunçağ ve klasik Türk müziğine gönül veren birçok izleyici katıldı. Koro, uzun süre ayakta alkışlandı.

Başkana plaket

Konserde, Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ'a plaketini veren Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürü Şule Çobanoğlu, prova salonu, dinleti salonunun tamir ve onarımını Konak Belediyesi'nin üstlendiğini belirtti. Çobanoğlu, "Sanata değer veren Muzaffer Tunçağ, taleplerimizi yerine getirdi. Uzun süredir tadilat görmeyen binamızın tadilatını yaparak sanatseverlerin imdadına yetişti" dedi. Konak Belediyesi, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü'nün Anafartalar Caddesi üzerinde olan binasının müzik dinleti salonu, prova salonunun boya ve tadilatını tamamladı. Sanatseverlerin daha çağdaş mekanlarda buluşması için salonlara yeni yüz kazandırdı.

Ritim dolu gece

İZMİR Sanat'da, gerçekleşen `Mandolin Gitar Ensemble' konserinde gitarist Aleskar Abbasow ve Teoman Dalcı sahne aldı. Evrensel müziğe jazz, folk, klasik, bale ve komedi alanında yeni bir soluk getiren Azerbaycanlı ünlü müzisyen Aleskar Abbasow, piyanist kızı Cemile Abbasowa, mandolin ve gitarla etnik bir hava estiren Ataç Aydın ve Grup Laçin'in üyelerinden Teoman Dalcı, İzmir Sanat«ta verdikleri konserle sanatseverleri büyüledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!