İzmir'de erken seçim rekabeti

Güncelleme Tarihi:

İzmirde erken seçim rekabeti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 00:00

HÜKÜMET'in Mart 2014'te yapılacak seçimleri, 27 Ekim 2013'te yapabilmek için harekete geçmesi yerel siyaseti hareketlendirdi.

Haberin Devamı


İzmir'in 30 ilçesinin 28'inde bayrağını sallandıran CHP'nin belediye başkanları, “ Sorun yok, projeler tamam” derken, seçimde başarı çıtasını “Büyükşehir ve en az 20 ilçe belediyesi” olarak kolan Ak Parti, “Demek ki iktidara altı ay önce geleceğiz” yorumunu yaptı.
AK Parti, yerel seçimleri öne çekebilmek için ilk adımı attı. MHP'nin de desteğiyle 27 Ekim 2013 kararlaştırıldı. Son kararı meclisin verecek olmasına rağmen tarih, yerel siyaseti hareketlendirdi. CHP'nin yerel yönetimlerde iktidarda olduğu, Ak Parti'nin almayı en çok istediği İzmir'de, rekabet kızıştı.

FARKI KAPATAĞIZ
İzmir'de üye sayısını 325 bine çıkaran, her sandıkta dokuz kişiden oluşan kurullar hazırlayan AK Parti'nin İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “ Demek ki iktidara altı ay önce geleceğiz. Mahalle teşkilatlanmalarımızı tamamladık. Sandık kurullarının yüzde 90'ı hazır. 30 Eylül'de Büyük Kongre'miz var. Ondan sonra birinci gündem maddemiz seçim olacak. Hedefimiz diğer partilerden bir fazla belediye kazanmak. Biz dünü değil bugünü konuşuyoruz. 500 bin olan fark son genel seçimlerde 170 bine kadar indi. Önümüzdeki yerel seçimlerde bu farkı kapatıp hem Büyükşehir'i hem de ilçe belediyelerinde başarılı olmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı


YENİ SEÇMEDEN UMUTLUYUZ
İzmir'de 120 bin olan üye sayısını artırmak için “CHP'ye üye ol çözümün bir parçası ol” sloganıyla kampanya başlatan, Genel Merkez'in talimatıyla her sandıkta üç kişiyi örgütleyen CHP'nin İzmir İl Başkanı Ali Engin, seçimin altı ay öne çekilmesinin sıkıntı yaratmayacağını, ilk kez oy kullanacak genç seçmenden ümitli olduklarını söyledi. Engin, “ Bilimsel olarak yapılan tüm araştırmalarda ilk defa oy kullanan seçmen, CHP'ye oy veriyor. Bu konuda açık ara birinciyiz. Son seçimlerde AKP, MHP'den oy aldı. Biz oyumuzu artırdık. Yeni seçmenden çok umutluyuz. Onlara yönelik de çalışıyoruz. Farkı daha da artıracağız. İzmir'de bizim gibi sosyal demokrat partilere güven daha fazla. Kadro olarak daha güçlüyüz. AKP'nin seçimlere yönelik söylemlerini gerçekçi bulmuyorum. Herkes pozisyonunu seçimlerin öne alınmasına göre yapmıştı. Bizim için sürpriz değil” dedi.

Haberin Devamı

YARIŞTA MHP DE VAR
İzmir'de 15 bin üyesi olan MHP'nin İzmir İl Başkanı Necat Karataş ise, seçimlerin öne alınmasını beklediklerini ve hazırlıklarını buna göre yaptıklarını belirterek, “ Seçimlerin öne alınması belediyelerden memnun olmayan hemşerilerimizi mutlu etmiştir. Bu yönetimden kurtulmamızı hızlandırdı. Eksiklerimizi gideriyoruz. Kendimizi oy veren seçmenin yerine koyup ona göre çalışma yapacağız. Eksik kaldığımız yerleri tamamlayacağız. AKP ve CHP boş hayaller peşinde koşuyor. Yarışta MHP'de var. Kimse İzmir'de her şey olmuş bitmiş gibi davranmasın. Bunun böyle olmadığını herkes görecek” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!