İzmir uyuyor mu

Güncelleme Tarihi:

İzmir uyuyor mu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2010 00:00

İzmir kulüpleri transferde milyonları sokağa atarken, Dardanelspor 4 yıl önce Ceylanspor’dan bin TL’ye aldığı Sakıb’ı 1 milyon dolara satmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

HER transfer döneminde silbaştan kadrolar kurup milyonları sokağa atan İzmir kulüpleri burunlarının ucundaki değerleri görmezken, yıllardır yıldız fabrikası gibi çalışan Dardanelspor, İzmir’den bulup yetiştirdiği genç yeteneklerle Türk futboluna damgasını vuruyor. Mehmet Topal, Hasan Kabze, Gökhan Zan, Tolga Seyhan, Mehmet Yılmaz, Fevzi Elmas gibi isimleri futbolumuza kazandıran Çanakkale temsilcisi, şimdi de İzmir amatör küme takımlarından Ceylanspor’dan bin TL’ye aldığı Sakıb’ı 1 milyon dolara satmaya hazırlanıyor.
İtalya maçında oynadı
? Savunmanın solunda görev yapan ve Ümit Milli Takım’ın değişmez isimlerinden biri olan 18 yaşındaki yetenek, Galatasaray ve Beşiktaş başta olmak üzere şimdiden pek çok Süper Lig takımının gözdesi haline geldi. Devre arasında bu kulüplerden birine gitme ihtimali yüksek olan Sakıb’ın bonservisini 1 milyon dolardan aşağı vermeyeceklerini söyleyen Dardanelspor Genel Menajeri Nahit Güzel, “İzmir bizim için önemli bir kaynak. Her yıl orada seçme düzenliyoruz. Sabıb’ı da 4 yıl önce Bornova’daki bir seçmede keşfetmiştik. Bizi yanıltmadı. Mükemmel bir futbolcu. Önceki gün İtalya ile oynanan ümit milli maçta 90 dakika forma giydi” dedi.
Say say bitmiyor
? Kadrolarında İzmir patentli çok sayıda oyuncu bulunduğunu dile getiren Güzel şöyle devam etti: “Y.Bornova’dan Abdullah, Buca Bld’den Alican, Çamdibi’nden Erdi, Göztepe’den İlker, A.Ordu’dan Turgay, Ceylanspor’dan Yavuz, META’dan Ferhat ve Özgür İzmirli oyuncularımız. META’dan aldığımız İlyas’ı sezon başında 425 bin TL’ye Rize’ye sattık. Transfer dönemlerinde kulüpler birbirlerinin kadrolarına bakarken, biz altyapıdan kimi çıkaracağımızı düşünüyoruz. Ama sadece gençleri bulmakla iş bitmiyor. Onları kazanmak için oynatmak şart. Pursaklar’la önceki gün yaptığımız karşılaşmada sahada 91 doğumlu 4 futbolcumuz vardı. Gençlere güvenen kaybetmez.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!