İzmir O’nu çok seviyor

Güncelleme Tarihi:

İzmir O’nu çok seviyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 00:00

Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 71’inci yılında O’nunla yaşıyoruz. Anıtına çelenkler koyacak ve huzurunda saygı duruşunda bulunacağız.

Haberin Devamı

MUSTAFA Kemal Atatürk’ün ebediyete kavuşmasının 71’inci yılında İzmir’de bir dizi anma etkinliği gerçekleştirilecek. İlk olarak sabah saat 09.05’te Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak. Atatürk’ün manevi huzurunda iki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunacak ve göndere çekilen bayrak yasın ifadesi olarak yarıya indirilecek. Burada İzmir Valisi Cahit Kıraç, Anıt Şeref Defteri’ni imzalayacak.
Saat 10.00-11.45 saatleri arasında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda bir tören düzenlenecek. Törende, “906 Rakımlı Tepe” adlı belgesel gösteriminin yanı sıra Nuri Çolakoğlu da, “Dünya Basınında Atatürk’ün Ölümü” adlı bir konferans verecek. Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı “Atatürk’le Yeniden Doğuş” adlı danslı anlatım ile Atatürk’ü anarken, “Atatürk’e Saygı” adlı fotoğraf sergisi de etkinlikte yer alacak. Ayrıca, törende Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da konuşma yapacak.
Akşam da, Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Özel Ege Lisesi Yücel Eraslan Kültür ve Sanat Merkezi’nde özel bir konser verecek. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ve Ege Üniversitesi’nde de konferanslar, sergiler, tiyatro gösterileri ve konserler düzenlenecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!