İzmir mutfağı için el ele

Güncelleme Tarihi:

İzmir mutfağı için el ele
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2015 01:06

GEÇEN ocakta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun imzasıyla İzmir’in de dahil olduğu Dünya Gurme Kentler Ağı-DELICE için kentteki 4 kurum bir araya geldi.

Haberin Devamı

İzmir mutfağının standartlarının belirlenmesi ve dünyaya tanıtılması amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Ekonomi Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Başkan Aziz Kocaoğlu, İzmir’in Gurme Kentler Ağı kapsamındaki konumunu geliştirmek istediklerini belirterek, “Üniversitelerimizin bilimsel desteğiyle, mutfaktaki esnaf ve sanatkar temsilcileriyle ayakları yere basan bir çalışma ortaya çıkaracağız” dedi. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, “İzmir mutfağından herkes övgüyle söz eder ama bugüne kadar bir standart getiremedik. Bu çalışmalar buna öncülük yapacak. Ege mutfağı dünya arenasına çıkabilecek güzellikte” diye konuştu.

SORUMLULUĞUMUZ ARTTI

İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu, İzmir mutfağının dünya mutfakları arasındaki yerini almasını sağlayacak çalışmalarla birlikte bu alanda etkin esnaf-sanatkar sayısının da artması için çaba harcayacaklarını söyledi. Yemek kültürünün yaşam kalitesiyle birlikte sağlık ve refahın bir ölçütü olduğunu belirten İEÜ Rektörü Prof. Dr. Oğuz Esen ise, “Büyükşehir’in Gurme Kentler Ağı’na dahil olmasıyla bizim de bu işin eğitim ayağındaki sorumluluğumuz biraz daha arttı. İEÜ olarak bu alandaki kültürel mirasa sahip çıkılması, yemeklerimizin çağdaş bir sunumla tescil edilmesi için

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!