İzmir Mimarlık Merkezine uluslararası ödül

Güncelleme Tarihi:

İzmir Mimarlık Merkezine uluslararası ödül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 01:37

İZMİR’in Konak ilçesi Alsancak semtinde yer alan eski Tekel deposunun restorasyonuyla yapılan Mimarlar Odası İzmir Şubesi/ İzmir Mimarlık Merkezi binası uluslararası bir mimarlık ödülü kazandı. Bina, Chiacago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi ile Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Mimarlık Ödülleri 2015’de ödül verilen 26 ülkeden 60 bina arasında yer aldı.

Haberin Devamı

Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi ile Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi işbirliğinde düzenlenen Uluslararası Mimarlık Ödülleri’nin 2015 sonuçları açıklandı. Yarışmada bu yıl 26 ülkeden 60 bina ödüle değer görüldü. Türkiye’den İzmir Mimarlık Merkezi’ de ödül alan 60 binadan biri oldu. Şube Yönetimi tarafından yapılan açıklamada "İzmir kentinin tarihi dokusu içindeki anlamlı bir yapının, mimarlık ve kültür merkezine dönüştürülerek kente kazandırdığı eski Tekel deposunun, bugünkü Mimarlar Odası İzmir Şubesi / İzmir Mimarlık Merkezi binasının uluslararası ödüle layık görüldü. Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi (The European Centre for Architecture, Art Design and Urban Studies) tarafından düzenlenen "Uluslararası Mimarlık Ödülleri (International Architecture Awards 2015)" en prestijli ve seçkin yapı ödülleri programı yeni ve üstün tasarımları onurlandırıyor. Bu yıl ki program iki kuruluş tarafından organize edildi. Rekor sayıda başvuru oldu. Dünyacü ünlü mimar ve gazetecilerden oluşan Jüri 26 ülkeden 60 projeye ödülü verdi"dedi. 60 binanın resimleri Kasım ayında Avrupa Mimarlık, Sanat, Tasarım ve Kentsel Araştırmalar Merkezi ve Chicago Athenaeum Mimarlık ve Tasarım Müzesi (The Chicago Athenaeum Museum) tarafından, Chicago’da yapılacak "Kent ve Dünya" temalı Mimarlık Bienali’nde sergilenecek ve ödüller törenle verilecek.

Haberin Devamı

Chicago Athenaeum Müzesi Başkanı Christian Narkiewicz-Laine, 2015 ödüllerine ilişkin yaptığı açıklamada "Mimarlık artık sadece biçimi kutlamanın ötesinde, kurumları pozitif yönde etkilemek, toplulukları güçlendirmek, sürdürülebilir ve esnek davranmak, insan ruhunda iyimserliği, merakı ve cömertliği ateşlemek zorunda. 60 projedeki yenilikçi ruh onları, dünya çapında inşa edilmekte olan yapılardan ayırıyor. Ödüle değer bulduğumuz projeler; faydalı, sürdürülebilir, yaşamayı ve çalışmayı arzu edeceğimiz, esinleneceğimiz sıradışı yeni yapılar inşa etmenin mümkün olduğunu gösteriyor" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!