İzmir’le Mardin Suriye’ye

Güncelleme Tarihi:

İzmir’le Mardin Suriye’ye
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2009 22:38

Suriye ile Türkiye arasında vizenin kaldırılması, ticareti hareketlendirdi. İzmirli sanayiciler, Mardin’de bulunan meslektaşlarıyla komşu ülkeye büyük bir çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

SURİYE ile Türkiye arasında vizesiz girişin sağlanması yanında artan ticaret hacmi sanayicileri harekete geçirdi. İki ülke arasında son bir yılda yüzde 100 artan ticaret hacmine dikkat çeken izmir Sanayici ve İşadamları Derneği, Mardin Sanayici İşadamları Derneği ile birlikte Suriye’ye gidiyor. Endüstri fuarı27 Ekim’de başlayacak dört günlük gezide, ilk durak Suriye’nin en büyük sanayi fuarı olarak bilinen Uluslararası Endüstri Fuarı olacak. Tamamı uluslararası nitelikte olan bu fuar Endüstri Teknolojileri, Plastik ve Kauçuk Teknolojileri, Güç ve Enerji Teknolojileri Fuarları’na aynı anda evsahipliği yapma özelliği taşıyor. İZSİAD Başkanı İlknur Denizli, gezinin çok yönlü olduğunu kaydetti, “Öncelikli amacımız iki ülke arasında her geçen gün büyüyen ticaret hacmini artırmak, karşılıklı işbirliği sürecine katkı koymak, kültürel zeminde gelişen iki ülke dostluğunu, işadamları düzeyinde de pekiştirmek” diye konuştu. Çok yönlü geziGeziyi Mardin Sanayici ve İşadamları Derneği ile birlikte organize etmelerinin nedenini anlatan, Busra, Hama, Halep gibi şehirlere de gidileceğini belirten Denizli, “Bizler zaten TÜRKONFED çatısı altında bir araya gelen iki kardeş kuruluşuz” dedi.

iran’la sıcak ilişki sırada

Haberin Devamı

Suriye gezisi ile iki ülke arasındaki işbirliği sürecine katkı koymanın yanısıra, izmir ve Güneydoğulu iş çevrelerinin ortak projeler geliştireceği bir model yaratılması hedefleniyor. İZSİAD, Suriye’nin ardından Güneydoğu’nun farklı kentlerinin işadamı dernekleri ile el ele vererek karşılıklı ticaret ve yatırımların geliştirilmesi için çalışacak.

Köprü olacak

İlknur Denizli şunları söyledi: “Türkiye’nin en batısı ile en doğusundaki iki sivil toplum örgütünün birlikte, Ortadoğu’ya ticari ve kültürel açılımı organize edecek kadar yakın olması son derece sevindirici. Hedefimiz, bölgemiz üretimiyle ülkemizin ekonomik gelişmesine katkı koymak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!