İzmir’in önde gelen Levanten ailesi üyelerinden Alex Baltazzi, hayatını kaybetti.

Güncelleme Tarihi:

İzmir’in önde gelen Levanten ailesi üyelerinden Alex Baltazzi, hayatını kaybetti.
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2015 14:37

İZMİR’de, uzun yıllar TÜRSAB İzmir Yönetim Kurulu’nda başkanlık yapan, önde gelen Levanten ailelerinden birisinin üyesi olan Alex Baltazzi, hayatını kaybetti. Baltazzi’nin acı haberini alan yakınları ve sevenleri büyük üzüntü yaşadı.

Haberin Devamı

Uzun yıllar TÜRSAB İzmir Yönetim Kurulu’nda, başkanlık ve ikinci başkanlık yapan 79 yaşındaki Alex Baltazzi, bir süredir tedavi gördüğü hastanede, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. İzmir’e 1746 yılında Venedik’ten gelen Levanten bir ailenin üyesi olan Alex Baltazzi, 1936 yılında İzmir’de doğdu. Turizm alanındaki çalışmalarıyla tanınan Baltazzi, İtalyan Cumhurbaşkanı tarafından da şövalye nişanına layık görülmüştü.

İzmir ve levantenlerle ilgili yazıları çeşitli dergi ile gazetelerde yayımlanan Baltazzi’nin acı haberini alan yakınları ve sevenleri, büyük üzüntü yaşadı. İki çocuk babası olan Alex Baltazzi için cenaze töreninin, Alsancak’taki Santissimo Rosario Katolik Kilisesi’nde pazartesi günü saat 16.00’da yapılacağı öğrenildi. Alex Baltazzi’nin cenazesinin ise, törenin ardından Paşaköprüsü Hristiyan Mezarlığı’nda toprağa verileceği açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!