İzmir’in EXPO şansı bu defa daha yüksek

Güncelleme Tarihi:

İzmir’in EXPO şansı bu defa daha yüksek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2011 00:00

Dışişleri Bakanlığı’nın İzmirli müsteşar yardımcısı Naci Koru, Gediz Üniversitesi’nde EXPO 2020’ye ilişkin ümitli konuştu.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Naci Koru, Gediz Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne konuk oldu. Koru, diplomasi kariyeri ve Türk dışişleri politikası üzerine seminer verdi, soruları yanıtladı.
Naci Koru, İzmir’in ikinci kez aday olduğu EXPO’ya ilişkin de önemli açıklamalarda bulundu. Deneyimli diplomat, EXPO 2015’in İtalya’nın Milano kentine karşı kılpayı kaybedildiğini ancak bu defa durumun farklı olduğunu dile getirdi. Koru, Milano’nun kazanmasında en büyük paya sahip oldukları belirtilen Afrika ülkelerinde Türkiye’nin artık daha güçlü olduğuna işaret etti, şunları söyledi:
“Dışişleri Bakanlığı son üç yılda tarihimizde görülmemiş şekilde bir büyümeyi gerçekleştirdi. Bu süreçte 53 yeni dış temsilcilik açıldı, sayımız 206’ya yükseldi. Afrika’daki temsilciliklerimiz son üç yılda üç kat arttı. Bu kıtanın artık her köşesinde varız.”
Sıkı hazırlık var
Naci Koru, Dışişleri Bakanlığı’nın başta Afrika olmak üzere dünya genelindeki bu atağının İzmir’e EXPO 2020 yolculuğunda güç katacağına da dikkat çekti, sözlerine şöyle devam etti:
“Dünyanın en büyük fuar organizasyonunu İzmir’e kazandırmak için hazırız. Şu an izlenecek stratejiler belirleniyor, görevlendirmeler üzerinde duruluyor, ülkeler büyükelçiler arasında paylaştırılıyor. Dışişleri’nin yanı sıra daha önceki adaylıkta olduğu gibi Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Valimiz ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de İzmir için çalışıyor. Bu kez geçmişteki tecrübelerin de ışığında hep birlikte daha sıkı hazırlanarak EXPO’yu güzel İzmir’imize getirmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

Rektör: Biz de lobi yapacağız

· Gediz Üniversitesi Rektörü
Prof. Seyfullah Çevik de Büyükelçi Naci Koru’ya teşekkür etti. Prof. Çevik, İzmir’in EXPO 2020 yarışında en büyük şanslarından birinin İzmirli Naci Koru olacağını kaydetti, “İzmir’in çehresini
değiştirecek, bir dünya şehri olmasını sağlayacak bu önemli organizasyonun kazanılması için Gediz Üniversitesi olarak her türlü desteğe hazırız. Yurtdışındaki temaslarımızda EXPO için lobi yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!