İzmir için 6 yeni kitap daha

Güncelleme Tarihi:

İzmir için 6 yeni kitap daha
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2013 01:28

İZMİR’in 91. kurtuluş yıldönümü etkinlikleri anısına, İzmir kentin tarihine ışık tutacak, sosyal, ekonomik ve kültürel belleğini yaşama geçirecek 6 yeni kitap yayınlandı.

Haberin Devamı


Yazarlar Filiz Çolak, İlhan Pınar, Ahmet Gürel, Güven Bakır ve Mehmet Emin Elmacı’nın kitapları Kent Kitaplığı Yayınları’ndan çıktı. İzmir Kent Arşivi ve Müzesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Oktay Gökdemir, 2007 yılında 48 olan Kent Kitaplığı serisinin bugün 110 kitaba ulaştığını belirtti. Gökdemir, önümüzdeki aylarda Basmane Uluslararası Sanat Günleri çerçevesinde 3 kitap, Cumhuriyet’in 90. yılına armağan olarak da 29 Ekim’de İzmir Kent Ansiklopedisi’nin kalan 8 cildini yayınlayacaklarını açıkladı. Gökdemir, İzmir Kent Arşivi ve Müzesi’nin kentin 8 bin 500 yıllık tarihine ilişkin pek çok yayını bünyesinde barındırdığını, diğer belediyelere kıyaslandığında APİKAM’ın zengin yayın faaliyetleri ile öne çıktığını kaydetti.
Yazar İlhan Pınar, “Antik İzmir’in Sanat Mabedi İzmir’deki Roma Tiyatrosu” adlı kitabında Kadifekale yamaçlarındaki Roma dönemine ait tiyatroya yer verdiğini söyledi. “Gazi’nin İzmir Anıları” isimli kitabın yazan Ahmet Gürel, Atatürk’ün İzmir’e 16 kez geldiğini belirterek, fotoğraflarla tarihi günlere ilişkin bilgilerin yer aldığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!