İzmir’e 400 milyon dolarlık yatırım

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e 400 milyon dolarlık yatırım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 00:00

Kente gayrimenkul alanında önemli projeler kazandıran Kavuklar Grubu, yeni yılda da üç dev yatırımı daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

SON dönemde İzmir’e gayrimenkul alanında önemli projeler kazandıran Kavuklar Grubu, yeni yılda da üç dev yatırımı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Grup, Işıkkent’te AVM ve rezidanstan oluşacak ticaret merkezi, Altındağ’da çok katlı 900 dairelik toplu konut ile Evka-3’te 60 daireden oluşacak yine rezidans projelerine imza atacak. Toplam 450 bin metrekare inşaatın üretileceği projeler, İzmir’de son yıllarda yapılan en büyük yatırımlardan olacak. Firmanın, yapımı devam eden Bayraklı Tower’la birlikte 400 milyon dolarlık yatırım yapması bekleniyor.

Üç yıl içinde İzmir’de gayrimenkul sektörünün en önemli oyuncularından biri olmayı hedeflediklerini belirten Kavuklar Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, amaçlarının İzmir’de yapılmayanı yapmak olduğunu söyledi, “Yaptığımız tüm projelerde, simgesel anlamda kente kimlik kazandıran, dinamizm getiren, varlığından insanların mutlu olduğu yapılar üretmeye çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Açılış 29 Ekim 2014’te

2012’de hayata geçirecekleri projeler hakkında bilgi veren Kavuk, bunlardan birinin İzmir’de bir ilk olan Işıkkent’teki ticaret merkezi olduğunu belirtti. Abdullah Kavuk, “Rezidans ve AVM’den oluşan bir proje. İçinde her zaman yaşam olan bir yapı oluşturuyoruz. Toplam 600 lüks konut var. 2012 sonunda başlamayı planlıyoruz. Bitiş tarihi de anlamlı bir gün olarak belirledik. 29 Ekim 2014. Cumhuriyet Bayramı’nda bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu. Altındağ’da üzerinde çalıştıkları bir diğer çalışmanın ise beş yıldır üzerinde çalıştıkları 900 daireden oluşan toplu konut projesi olduğunu kaydeden Kavuk, 20-30 kattan oluşacağını, birinci kattan dahi deniz görüleceğini aktardı. Abdullah Kavuk, orta gelir grubuna hitap edecek bu projeye de haziran-temmuz ayında başlayacaklarını bildirdi.

En büyük yatırım olacak

2012’deki bir diğer projenin ise Evka-3’te yapılacak 60 dairelik rezidans olduğunu ifade eden Kavuk, “Bunu da şubat gibi başlatacağız. Bu üç projemiz, İzmir’e bugüne kadar yapılmış en büyük inşaat yatırımı olacak. Toplam 450 bin metrekarelik inşaat üretilecek. Devam eden Bayraklı Tower’la birlikte yaklaşık 400 milyon dolarlık yatırım yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

6 BİN ARAÇ SATIŞI

Grubun akaryakıt, otomotiv, hazır beton ve prefabrik sektörlerinde faaliyet gösterdiğini hatırlatan Abdullah Kavuk, ayrıca Malatya’da 500 baş süt sığırcılığı alanındaki yatırımın da bu yıl sonunda devreye gireceğini söyledi. Kavuk, “Önümüzdeki yıl tüm ağırlığımızı gayrimenkule vereceğiz. Ama diğer alanlarda da büyümelerimiz var. Geçtiğimiz yıl 4 bin 500 otomobil satışı yapmıştık. Bu yılı 6 binle kapatacağız. Ayrıca, bine yakın ikinci el araç satışımız olacak. Hazır betonda, Koyundere’ye bir santral daha kurduk” diye konuştu.

YENİLEMEDE AKTİF ROL

Kentsel yenileme konusunda da değerlendirme yapan Abdullah Kavuk, “Kentin dokusunu hızla yenilemek gerekiyor. İzmir’in yapı stoku çok eski, riskli ve depreme dayanıklı değil. Biz çalışmalarımızı yapıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Büyükşehir Belediyesi’nin kentteki yapı stokunu yenilemesi için harekete geçmesi durumunda, özel sektör olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Burada da aktif rol almak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

YENİ KENT MERKEZİNE DİNAMİZM KATACAK

Yeni Kent Merkezi’nde İş Bankası’nın projeye başlamak üzere olduğunu bildiren Abdullah Kavuk, sözlerine şöyle devam etti: “İzmir’in yapı stoku çok hızlı şekilde gelişiyor. Belki şimdiye kadar Türkiye ortalamasının altında gelişiyordu. Önümüzdeki yıllarda Türkiye’nin üzerinde bir hareketlilik olacak. Milyar dolarlık projelerden söz ediliyor. Bizim de bölgeyle ilgili görüşmelerimiz var. Ama projesini çalıştığımız iki arsa sahibi var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!