İzmir’de üçüncü fotoğraf buluşması

Güncelleme Tarihi:

İzmir’de üçüncü fotoğraf buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 15:57

İZMİR Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü işbirliği ile bu yıl üçüncü kez düzenlenen, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin basın sponsoru olduğu Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri, 22-31 Ekim 2015 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Etkinlik kapsamında yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 60 sanatçı ile akademisyenin bir araya geleceği açıklandı.

Haberin Devamı

3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri Organizasyon Komitesi ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, etkinliğin 13 farklı ülkeden 60’a yakın sanatçı ve akademisyenle yapılacağını bildirdi. Özdemir, "Etkinliğimiz bu çerçevede 8 farklı mekanda yaklaşık 500 fotoğraftan oluşan 22 adet farklı fotoğraf sergisi, 3 konferans, 2 panel, 25 fotoğraf sunumu ve söyleşisi, 1 workshop ve 1 fotoğraf teknik çekim gezisini kapsıyor" dedi. Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, söz konusu etkinlik çerçevesinde Türkiye’deki ve dünya fotoğraf sanatındaki gelişmeleri, yeni anlatım tekniklerini akademik ve bilimsel açıdan tanıtmak, evrensel bir dil olan sanat diliyle farklı ülke ve kültürler arasında paylaşımda bulunarak ortak bir değer olan sanat alanında izleyicileri buluşturmak amacıyla yola çıktıklarını vurguladı.
 
3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri Organizasyon Komitesi ve İFOD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, 22-31 Ekim 2015 tarihlerindeki etkinliklerde yer alacak başlıca sanatçıları FIAP Başkanı Riccardo Busi, Gabriel Gelabert Brau, Sohei Nishino, Mohammad Jahangir Khan, Vittorio Guida, Prof. Dr. Sabit Kalfagil (Onur Konuğu), Prof. Dr. Tansel Türkdoğan, Prof. Dr. Ali M. Bayraktaroğlu, Prof. Dr. Arif Ziya Tunç, Mehmet Turgut, Hüsamettin Çetinkaya, Abdurrahman Antakyalı, Rıza Özel, Mustafa Seven, Orhan Alptürk, İzzet Keribar ve Sina Koloğlu şeklinde sıraladı. 3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri’nin İzmir’in sanat ve kültür hayatına önemli katkılarda bulunacağına inandıklarını belirterek, "Sanatseverleri etkinliklerimizi izlemeye bekliyoruz" dedi.

Haberin Devamı


 ETKİNLİK ALANLARI
3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri Organizasyon Komitesi ve İFOD Başkanı Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir, 22-31 Ekim 2015 tarihlerindeki etkinliklerin yapılacağı alanları şöyle sıraladı: Kültür Bakanlığı Devlet Resim Heykel Müzesi, ARKAS Sanat Merkezi, DEÜ Sabancı Kültür Sarayı, SWİSS Otel Kordon Salonları, İFOD Galeri, DEÜ GSF Sanat Galerisi, İtalyan Kültür Merkezi, Konak Belediyesi Türkan Saylan Sanat Merkezi.
İFOD daha önce 2011 ve 2013 yıllarında 2 ayrı Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri düzenlemişti. Derneğin, ARKAS Holding işbirliği ile gerçekleştirdiği "Yarınlara Bir Miras: İzmir" konulu "Yabancı Fotoğrafçıların Gözünden İzmir Fotoğrafları Projesi" sergisi ise halen ARKAS Sanat Merkezi’nde sürüyor. 18 Eylülde açılan sergi 15 Kasıma değin açık kalacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!