Izmir’de hırsız avı

Güncelleme Tarihi:

Izmir’de hırsız avı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 00:00

Bu yıl polis hırsızlara göz açtırmadı. 715 kişi yakalandı, zanlılardan 487’si tutuklandı. emniyet Müdürlüğü yetkilileri, "Vatandaşın huzuru için yeni yılda da çalışacağız" dedi.

İZMİR Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince 2007 yılında düzenlenen operasyonlarda, hırsızlık yaptıkları belirlenen 715 kişi yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 487’si, çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklandı. Başkomiser Cüneyt Bilen yönetimindeki Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, bireysel hırsızlıkların yanı sıra hırsızlık şebekelerine karşı da mücadelelerini sürdürüp, önemli başarılar elde etti.

ORGANİZE SUÇLAR

İzmir ve çevre illerde organize şekilde hırsızlık yaptıkları tespit edilen 6 şebekenin elemanları da ele geçirildi. Şebeke üyelerinin çok sayıda işyeri, ev, taşıt, bankamatik hırsızlığının failleri oldukları ortaya çıkarıldı. Hırsızlık Büro Amirliği’nin en kapsamlı çalışmalarından biri olan ve ’Serpme’ adı verilen operasyonda, İzmir’in de arasında bulunduğu 15 ayrı ilde inşaatlardan ve inşaat malzemesi satan işyerlerinden hırsızlık yaptıkları belirlenen şebeke elemanları yakalananarak gözalıtna alındı. Geçen ekim ayında, çok sayıda polisin katılımıyla başlatılan operasyonda, şebeke elemanlarının kimliklerinin belirlenmesi için yaklaşık iki ay süren teknik takip, telefon dinlemesi, görüntüleme ve istihbarat çalışması yapıldı. Ardından gerçekleştirilen operasyonlarda, 34 zanlı yakalandı. 32’si tutuklandı. İZMİR (DHA)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!