İZELMAN’da kritik hafta

Güncelleme Tarihi:

İZELMAN’da kritik hafta
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası arasında dört aydır süren ve toplam 5 bin 800 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinde hala anlaşma sağlanamadı. 7 Aralık Perşembe günü dolacak arabulucu dönemi sona ermeden imzalar atılmazsa sendika grev kararı alacak.

GÖRÜŞMELER, sözleşmenin başlangıç tarihi ve ücret artış oranlarındaki anlaşmazlık nedeniyle tıkandı. Belediyenin verdiği ve sendikanın istediği ücret arasındaki ortalama 30 milyon liralık fark kapatılamadı. Sendika, sözleşmenin Nisan 2000; Büyükşehir Belediyesi ise, imza tarihinden itibaren geçerli olmasında ısrar ediyor.

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi'nin 11 Müdürlüğü, ESHOT, İZSU ve belediye şirketlerine hizmet veren İZELMAN işçileri yaklaşık iki yıldır Genel-İş, Belediye-İş ve Nakliyat-İş'in yetki tartışmasından dolayı net 95 milyon lira ile 150 milyon lira arasında değişen maaşlarına zam alamadı.

Genel Sekreter Cumhur Utkan:

Pazarlık devam ediyor

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Genel Sekreteri Cumhur Utkan, aynı işi yapan personel arasındaki ücret farkını ortadan kaldıracaklarını belirtti, ‘‘Başkan Ahmet Piriştina bu konuda kararlı. Ancak, düzenleme bir anda olmaz. Üç toplu sözleşmenin sonunda gerçekleşecek. İZELMAN'da ilk verdiğimiz ücret teklifini artırdık. Pazarlık sürüyor. Grev sürecinin başlamasını bizim kadar sendika da istemiyor’’ dedi.

İş barışı bozulmamalı

GENEL-İş Sendikası Bölge Şube Başkanı Kani Beko, İZELMAN çalışanlarına l ayık toplu sözleşmenin iş barışı bozulmadan imzalanmasını ümit ettiğini söyledi. Beko, son aşamadaki teklifte üçüncü grubun ücret artışının düşük olduğunu kaydetti, ‘‘Aynı iş kolunda çalışan İZULAŞ çalışanı 3 ikramiye, İZELMAN işçisi 2 ikramiyi almamalı. Sözleşme geçerlilik tarihinde de anlaşamadık. Son dakikaya kadar anlaşma zemini arayacağız’’ dedi.

ÜCRET PAZARLIĞINDA SON DURUM

 BELEDİYENİN VERDİĞİ (net)SENDİKANIN İSTEDİĞİ (net)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!