İTO, üniversite için hazırlıklara başladı

Güncelleme Tarihi:

İTO, üniversite için hazırlıklara başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR'e ilk özel, Türkiye'ye ise ilk ihtisas üniversitesini kazandırmak için kolları sıvayan Ticaret Odası, YÖK'ten onay aldı. İTO Eğitim Sağlık Vakfı'nın kuracağı İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin 2001 - 2002 eğitim öğretim yılında faaliyete geçeceğinin müjdesini veren İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, ‘‘Artık çocuklarımız, İstanbul, Ankara ya da yurtdışına gitmek zorunda kalmayacak’’ dedi.

DEMİRTAŞ, Meclis Başkanı Necip Kalkan, İTO Vakfı Başkanı Sefa Selgeçen ve meclis üyeleriyle yaptığı basın toplantısında, İktisat Fakültesi'nde Avrupa Topluluğu İlişkiler Bölümü, Yönetim Bilişim Sistemleri Bölümü açacaklarını söyledi. 4 yıllık moda ve desinatörlük, elektronik ticaret, mağaza işletmeciliği, satış yönetimi, sigortacılık ve turizm otelcilik yüksek okullarının da üniversitede yer alacağını belirten Demirtaş, fen edebiyat ve iletişim fakülteleri de açacaklarını söyledi.

ÜNİVERSİTENİN, Avrupa Topluluğu Özel Üniversiteler Birliği'ne üye olacağına dikkati çeken Demirtaş, Atina Ekonomi Üniversitesi ve ABD, Fransa, İngiltere ve Almanya'daki bazı üniversitelerle akademik ilişkiler kuracaklarını söyledi, ‘‘Meclisimize katılacak olan Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz'dan binayı isteceğiz’’ diye konuştu.

ÜNİVERSİTENİN 2001'de bazı bölümlerinin açılacağını ve 4 yıl içinde de tam anlamıyla faaliyete geçeceğini söyleyen Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin 4 bin öğrencisi olacağını açıkladı.

DEMİRTAŞ, İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin beyin göçü ve başka şehirlere kaynak transferini de engelleyeceğini ifade etti, ‘‘Dar gelirli ailerin çocuklarına diğer özel üniversitelerden daha fazla kontenjan ayıracağız’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!