İTK Gezegenevi’ne bilimadamı övgüsü

Güncelleme Tarihi:

İTK Gezegenevi’ne bilimadamı övgüsü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2008 00:00

Açıldığı günden bu yana 7 bini aşkın ziyaretçi ağırlayan İTK Gezegenevi’nin son konuğu, Ruhr Üniversitesi akademisyenlerinden Biopsikoloji Profesörü Onur Güntürkün oldu.

İnsan beyninin iki yarısının farklı çalışması olarak adlandırılan lateralizasyon konusunu ispatladığı için Bochum Üniversitesi Üstün Araştırmalar Ödülü, Gerhard Hess Bilim Ödülü ve Almanya«nın en büyük bilim ödülü olan Krupp Bilim Ödülü«nün sahibi olan, son olarak bilgisayar ortamında canlandırılan yapay beyinler yardımıyla bellek konusunu inceleyen Prof. Güntürk, İTK Gezegenevi’nde yapılan sunumların görsel yanının kendi üniversitelerindeki sistemden farklı olduğunu, özellikle uçuş canlandırmalarının çok etkileyici olduklarını söyledi.

Gösteri amaçlı değil

İTK-Matder işbirliği ve Ekonomi Üniversitesi desteği ile 13-15 Kasım tarihleri arasında ilk kez İzmir’de düzenlenecek olan 7. Matematik Sempozyumu için hazırlanan ’Pi’ sayısı ile ilgili sunumu da izleyen Profesör Güntürkün, sunumun içeriğinin de görsel yanının kadar dolu olduğunun altını çizerek, "Bu hem sistemin gelişmiş bir versiyon olmasından, hem de İTK Gezegenevi’nin uluslar arası düzeyde eğitim almış Alper Ateş gibi profesyonel ellere teslim edilmiş olmasından kaynaklanıyor. Gösteri amaçlı değil, eğitim ve bilimsel amaçlı bir oluşum yapıldığını görmek beni mutlu etti. Ayrıca İTK Gezegenevi’nin tüm bilimseverlere açık olması da İzmirliler için büyük bir fırsat. İzmirliler ve İzmirli akademisyenler bu fırsatı değerlendirmeliler" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!