İthal vurgun böyle olur

Güncelleme Tarihi:

İthal vurgun böyle olur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2010 00:00

Didim ve Kuşadası’nda iki ortağın, birçok yabancıya proje üzerinde villa satarak, bir çok yabancının parasını alıp kaçtığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Hayali projeler

İspanya Malaga’da gece kulübü işleten İskoç Nigel Andrews (51) ve İngiliz ortağı Paul Collins (47) yabancılara ev satmak için bir şirket kurup Kuşadası’na yerleşti. İkili, iddiaya göre; Kadınlar Denizi’nde hazineden arsa aldıklarını söyleyip, hayali tatil köyü pazarladı.

Kuşkulandılar ama...

Ortaklar, Didim Akbük’te Halk Bankası’nının denize sıfır tatil köyünü aldıklarını söyleyip yine hayali proje çizdirdi. Bodrum’da da müşterilerine boş hazine arazileri gösteren iki ortak hayali villa yeri sattı. İnşaatlar bir türlü başlamayınca kuşkulanan alıcılar sürekli oyalandı.

İki ortak sır oldu

Sonunda iki ortak Türkiye’den geçen ay kaçtı. Dolandırıldığını anlayan 20 İskoç ve İngiliz ülkelerinde dava açtı. İngiliz ve İskoç basınında, ikilinin ev satma vaadiyle 1 milyon sterlin (2.4 milyon TL) topladığı, son olarak Bulgaristan’da görüldükleri belirtildi.

Kendimizden diye güvendik

Haberin Devamı

İngiliz ve İskoç polisi, Bulgar makamlarından ikilinin yakalanmasını istedi. Türkiye’den de bilgi isteneceği belirtilirken ikiliye 58 bin sterlin kaptıran emekli pilot Tony May (69), İngiliz Daily Record Gazetesi’ne, “Kendi milletimizdendir, dolandırmazlar diye güvendik. Onlar daha büyük dolandırıcıymış” açıklamasını yaptı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!