İtfaiyeci adayları eylemlere son verdi

Güncelleme Tarihi:

İtfaiyeci adayları eylemlere son verdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2012 00:00

Sınavı kazanmalarına karşın Danıştay’ın yönetmelik maddesi iptali nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin atamalarını dondurduğu 286 itfaiyeci adayı, 23 gündür sürdürdükleri oturma eylemi sonlandırdı.

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı sınavı kazanmalarına karşın Danıştay’ın İtfaiye Yönetmeliği’nin sözlü sınavla ilgili maddesinin yürütmesini durdurması üzerine atamaları dondurulan ve belediye önünde 23 gündür oturma eylemi yapan gençlerin morali, İzmir 3. İdare Mahkemesi’nden gelen kararla bozuldu.
Mahkemenin, Büyükşehir’in atama dondurma işleminin yürütmesinin durdurulması istemini reddetmesi üzerine gençlerden bir kısmı daha önce kabul etmedikleri belediye şirketi İZELMAN’da işe başlama teklifine bu kez sıcak baktı. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun yönetmelik iptaline itiraz eden İçişleri Bakanlığı’na Danıştay’dan yanıt gelene kadar mağduriyetlerini önlemek için teklif ettiği işe başlayan gençlerin sayısı dün sabah itibariyle 26’ya yükselirken, İZELMAN’a başvuranların sayısı 50’yi geçti. Büyükşehir yetkilileri, hafta içinde sayının 100’ü aşmasını beklediklerini söyledi.

Ankara’ya gidecekler

Haberin Devamı

Yaptıkları eylemle Büyükşehir’in tavrını değişmesini sağlayamayan itfaiyeci adayları, pek çoğunun maddi mağduriyeti nedeniyle de eylemi bitirme kararı aldı. Bunun üzerine İZELMAN’da işe girmeye karar verenlerin sayısı da arttı. Grubun sözcüsü Fatih Yücesoy, yine de mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, AK Parti İzmir milletvekilleriyle yaptıkları görüşmeler sonrası Ankara’ya gitmeye karar verdiklerini söyledi.

Yücesoy, “Büyükşehir, İçişleri Bakanlığı’nın atamalarla ilgili sorumluluğu üzerine almasını istiyor. Bu nedenle net biz yazı talep ediyor. Biz de Ankara’ya gidip Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’la görüşeceğiz. İçişleri Bakanlığı’nın atamalarımızın yapılması için sorumluluğu üzerine alan yazıyı vermesini talep edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!