İşte sağlık turizmi

Güncelleme Tarihi:

İşte sağlık turizmi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2009 00:00

Marmaris’te özel diyaliz merkezi, yerli ve yabancılara tedavinin yanında tatil olanağı da sunuyor.

Türkiye’nin çeşitli kentlerinden ve 12 ülkeden böbrek hastaları hastanenin bünyesinde işletilen üç otelde ücretsiz konaklıyor, mavi tur ve Türk gecelerine gönderiliyor.

MARMARİS Ahu Hetman Hastanesi bünyesinde 2003’te açılan diyaliz merkezinde Danimarka, İsrail, İngiltere, Hollanda, Almanya, İsveç, Sirbistan, Yunanistan (Rodos), Rusya, Belçika, Hindistan ve İran’dan 4 bin 850, Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 6 bin 322 hasta tedavi gördü. Mayıs 2007’de diyaliz hastalarının tedavi ve tatillerini bir arada yapabilmelerini sağlamak için hastane bünyesindeki üç apart otel yeniden düzenlendi.

Günde üç kez diyaliz makinesine bağlanan kronik böbrek hastaları, tedavileri süresince mavi tur, kültür gezileri, Türk gecesi gibi çeşitli etkinliklere ücretsiz gönderildi.

Merkez Müdürü İç Hastalıklar Uzmanı Dr. Sadık Kıpıcı, makul rakamlarla hasta kabul ettiklerini belirterek şunları söyledi:

Hastaya moral aşısı

"Her gün sabah, öğle ve akşam iki saat diyaliz makinesine bağlı kalan hastalarımız için moral çok önemliydi. Üç apart otelimizi yeniden düzenleyerek hastalarımıza tahsis ettik. Merkezimizde tedavi gören hastalarımıza ve birinci derece akrabalarına bir hafta ücretiz konaklama, mavi tur ve çeşitli etkinlikler sunduk. Sağlıklı insanlar gibi tatilerini yapan hastalarımız güler yüzlü ve yüksek moralle tedavilerini oluyorlar. Hastane yönetimi olarak hedefimiz olan hastanın moral ve motivasyonunu hayata geçirdiğimiz proje ile başardık."

12 ülkeden her yıl nisan ile aralık ayları arasında bir haftalık tedavi için gelen turistlere Marmaris ve çevresini tanıtan broşürler, kitapçıklar dağıtılıyor. 2003 yılından bu yana çeşitli ülkelerden gelen kronik böbrek hastası turistlere ve ailelerine 8 bin kitapçık ve 3 bin broşür dağıltığı bildirildi.

Marmaris’i tanıtıyorum

İngiltere’den 2007’de Marmaris’e tatile gelen ve böbrek rahatsızlığı yüzünden diyaliz merkezinde tedavi gören 26 yaşındaki gazeteci Natalia Hauston, "İki yıldır mayıs ve ağustos arası 4 ay Marmaris’e geliyorum. Burada günlük tedavimi görüyorum ve gönül rahatlığı ile hastane tarafından sunulan konaklama ve etkinliklere katılarak tatil yapıyorum. Dünyanın bir çok ülkesinden ve Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden gelen insanlarla sıkı dostuluklarımız oluyor. Ülkeme döndüğümde Marmaris hakkında tanıtıcı yayınlar yapıyorum" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!