İşte örnek çaba

Güncelleme Tarihi:

İşte örnek çaba
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2000 00:00

Haberin Devamı

Denizli Konaklı'da öğrenim gören özürlü öğrenciler bir yandan da galoş dikiyor. Öğrenciler, okullarıyla vakıflarına aylık bir milyar lira gelir sağlıyor.

TÜRKİYE Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Denizli Şubesi'nin Kınıklı Beldesi'ndeki Güzelyurt Özürlüler Eğitim ve Uygulama Okulu'na galoş imalathanesi açtı. 85 özürlü öğrenci kısa zamanda galoş dikmesini öğrenip 5 makinede çalışmaya başladı.

Sipariş alınıyor

HASTANE, ana okulları ve doktorlardan sipariş alan imalathanede çalışan özürlü öğrenciler, hem okul, hem de vakfa ayda ortalama bir milyar lira sağlıyor. ÖZEV Başkanı Yaşariye Şahin, okula aldıkları makinalarla, çocukların eğitiminde önemli adım atıldığını söyledi.

Yeni atılım yakın

MÜDÜR Abdullah Özeren de okul bünyesinde bıldırcın ve muhabbet kuşu üretimine geçeceklerini açıkladı. Özeren fizibilite çalışmasının tamamlandığını söyledi ‘‘Kuş üretimi geliri, çocukların eğitiminde kullanılacak. Çocuklar, hayvan sevgisini ve bakımını da öğrenecek’’ dedi.

Vakıf Başkanı Yaşariye Şahin, Dünya Özürlüler Günü'nü yalnız sorunları anlatarak değil, üreterek kutladıklarını, devlet-vatandaş birlikteliğiyle hizmet vermeye devam edeceklerini bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!