İşte madalya avcılarımız

Güncelleme Tarihi:

İşte madalya avcılarımız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 01:51

Mücadele ettiği tüm branşlarda zirveyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2014 yılında da büyük başarılara imza attı.

Haberin Devamı

Yıl boyunca 95'i altın 210 madalya ve 30 kupa kazanan Büyükşehir Belediyesi, 15 kez de takım şampiyonluğuna ulaştı. Uluslararası alanda da başarılı bir yıl geçiren İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcuları 3'ü Avrupa Şampiyonluğu, 1'i dünya üçüncülüğü olmak üzere ülkemize 11 madalya getirdi.

İşte madalya avcılarımız

37 branşta 5 bini aşkın lisanslı sporcusuyla Türkiye'nin en büyük spor kulübü İzmir Büyükşehir Belediyespor, 2014 yılında da başarıdan başarıya koştu. Yıl boyunca 95'i altın, toplam 210 madalya ve 30 kupa kazanan Büyükşehir sporcuları uluslararası alanda da başarılı sonuçlara imza attı. Bir dünya üçüncülüğü, üç Avrupa şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonalarında kazanılan 5 gümüş, 2 bronz madalya ile Büyükşehir Belediyesi'nin ünü Türkiye sınırlarını aştı. İzmir Büyükşehir Belediyespor, takım derecelerinde ise 15 kez kürsüye çıkma başarısını gösterdi. Kulüp sporcuları iki Türkiye rekorunun da sahibi oldu.
Türk güreşinin altın kızı Buse Tosun, Polonya'nın Katowice kentindeki Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalyaya uzandı.

Haberin Devamı

İşte madalya avcılarımız

Azerbaycan'daki 1. Dünya Yıldızlar Tekvando Şampiyonası'nda bayanlar 37 kiloda tatemiye çıkan İrem Bekdaş, Dünya üçüncüsü olarak önemli bir başarıya imza attı. Yasemin Ecem Anagöz Gençler Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda birincilik kürsüsüne çıktı. Ahmet Yıldırım, Romanya'daki Ümitler Judo Avrupa Kupası'nda +90 kiloda tüm rakiplerini geride bırakarak altın madalyayı boynuna taktı.

İşte madalya avcılarımız

Bayan güreşçiler Bediha Gün ve Gamze Durukan, tekvandocu Selman Nezir, judocu Çiçek Akyüz ile bilek güreşçisi Cem Şener, Avrupa'da gümüş madalya kazanan sporcular olurken, iki bronzu ise tekvandoda Mehmet Korucu ile judoda Çiçek Akyüz getirdiler. Bedensel engelli İzzettin Kanat, powerliftingte 195 kg ile yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. Genç atlet Abdurrahman Gediklioğlu ise 3 bin metrede 8:29.69 derecesi ile Yıldızlar Salon Türkiye Rekoru'nu eline geçirmeyi başardı.

Haberin Devamı

İşte madalya avcılarımız

6 kez de Balkan ikinciliği alan İzmir Büyükşehir Belediyespor, bayanlar sualtı ragbisi, buz hokeyi, U19 futbol, güreş, okçuluk, görme engelli judo, tekvando ve satrançta 15 ayrı takım Türkiye şampiyonluğu kazandı.

İşte madalya avcılarımız

Ferhat Arıcan, cimnastikte 3 ayrı harekete adını verip, dünyada bu başarıya ulaşabilen ilk sporcu unvanını alırken, Engin Ali Artan ise artistik buz pateninde Triple Axel'i başarabilen ilk Türk sporcusu olarak tarihteki yerini aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!