İşte açık havadaki mutluluk noktaları

Güncelleme Tarihi:

İşte açık havadaki mutluluk noktaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2013 01:20

BUGÜNLERDE İzmir’in belli noktalarında karşınıza ilginç görüntü çıkıyor.

Haberin Devamı

Özellikle akşamüstü, günbatımında bazı mekanları gelinler, damatlar ve fotoğraf ekipleri dolduruyor. Etraf adeta açıkhava stüdyosuna dönüyor. Düğün fotoğrafçılığı önemli bir sektör haline geldi. Çünkü, çekimler artık klasik stüdyoların dışına çıktı.

Beş-altı yıldır tarihi ve turistik mekanlarda, manzarada çekimler yapılıyor. Çekimler tüm gün sürebiliyor. Çiftler için hem eğlenceli hem yaratıcı oluyor. Fotoğraf sanatçıları çekimler öncesinde gelin ve damatla buluşuyor, onları tanıyıp konu, renk, mekan gibi detaylara karar veriliyor. Tarihi bir mekanın atmosferinde mi, mevsim tonlarının tümünü içinde barındıran doğal bir alanda mı ya da fotoğrafa değişik bir hava katabilecek fona sahip bir yerde mi?

Haberin Devamı

İşte açık havadaki mutluluk noktaları

Çoğu zaman önceden gidip mekan da inceleniyor. İzmir’de en çok tercih edilen 10 mekan şöyle:
Çeşme, Alaçatı, Urla, Tarihi Havagazı Fabrikası, Asansör, Kordon, Kültürpark, İnciraltı, Güzelyalı ve Karşıyaka sahili. Aynı yerde 6-7 çekime rastlanan, büyüyen bir sektör haline gelen hatta derneği bile kurulan, düğün çekimlerini sizin için izledik.

İşte açık havadaki mutluluk noktaları

Saniye saniye planlıyoruz

Düğün Fotoğrafçıları Derneği’nin kurucu başkanı ve fotoğraf sanatçısı Serhan Sertel şöyle diyor: “Dernek, yaklaşık 4 yıldır üzerinde durduğum bir projeydi. Geçen sene resmen kurduk. Derneğimizin amacı ‘düğün fotoğrafçısı’ markasını iyileştirmek, fotoğrafçılık içinde kurumsal bir kimliğe sahip olmasını sağlamak. Bir de Türk düğün fotoğrafçılığını uluslararası standarda kavuşturmak ve yeni düğün fotoğrafçıları kazandırmak. İstanbul’da oturuyorum, ancak İzmir’e düğün çekimleri için geliyorum. Genellikle çekimlerimizi Alaçatı’da yapıyoruz. Üç-dört kişilik ekiple çalışıyoruz. Çekimden önce çiftlerle saniye saniye o günü planlıyoruz. Onların hayallerindeki fotoğrafı gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Gelinin duvağından, makyajına çiçeğinin rengine kadar bir çok şeye müdahalelerimiz oluyor.”

İşte açık havadaki mutluluk noktaları

Bin 500 TL’den başlıyor

Fotoğraf sanatçısı Serdar Kaya: “İzmir içinde kısıtlı mekanlar var. Yazın tatil beldelerini de mekan olarak kullandığımız için işimiz daha kolay oluyor. Özellikle Çeşme ve Alaçatı’daki butik oteller İzmir’de de Havagazı Fabrikası çok revaçta. Kış aylarında ise, genellikle Urla tarafında iç mekanları tercih ediyoruz. Açık hava fotoğrafları bin 500 TL’den başlayıp mekâna, konsepte ve poz sayısına göre artıyor.”

Haberin Devamı

Son gözde takip fotoğrafçılığı
Fotoğraf sanatçısı Bekir Ayıcı: “İzmir’de çok yer var, ama mekan yok. Olan yerler de klasikleşmiş. Bu yüzden biz Seferihisar Sığacık, Çeşme, Alaçatı gibi mekanları tercih ediyoruz. İzmir’in insanları sıcak kanlı olduğu için gittiğimiz yerlerdeki restoranlar, kafeler bize çok yardımcı oluyor. Yaklaşık beş - altı senedir gündemde olan açık hava fotoğrafçılığının dışında iki senedir de takip fotoğrafçılığı başladı. Çiftleri uyandıklarından itibaren gece bitene kadar fotoğraflıyoruz.”

İşte açık havadaki mutluluk noktaları

6-7 kişilik ekip çalışıyor
Fotoğraf sanatçısı Ilgaz Uğurluer: “Kışın Şirince’de, yazın Alaçatı’da çekiyoruz. Bu sezon hiç stüdyoda düğün çekimi yapmadık. Açık hava çekimleri, 5 bin liraya kadar çıkan fiyata rağmen çok talep görüyor. 6-7 kişilik ekiple çalışıyoruz. Biz genellikle çiftlerimizle düğünden önceki veya sonraki günlerde çekim yapıyoruz. Çünkü, uzak yerlere gidiyoruz, yeri geliyor denize giriyoruz. Uzun ve uğraşılması gereken bir iş. Çiftlerimiz bize istedikleri, hayal ettikleri fotoğrafları söylüyorlar, biz de konseptimizi ona göre ayarlıyoruz.”

Haberin Devamı

İşte açık havadaki mutluluk noktaları

Stüdyo devri artık kapandı
Fotoğraf sanatçısı Erkan Ertek: “Dört senedir açık hava fotoğrafçılığı inanılmaz popüler oldu. Asansör, İnciraltı, Havagazı Fabrikası gibi yerler hem çiftlerimiz, hem de bizim için en uygun, kullanışlı yerler diyebilirim. Artık stüdyoda düğün fotoğrafı çekme devri kapandı. 10 kişiden 9’u dışarıda çekim yapmak istiyor.”

İşte açık havadaki mutluluk noktaları

Fuar’ı seçtik çünkü...
Fuar’da karşılaştığımız Güldeniz - Erkan Yantakı çifti: “Hem merkezi yerde olduğu, hem de buradaki antika arabalarla güzel konseptler çıktığı için Fuar’ı tercih ettik. Nikahımız da burada olacağı için nikahtan 40 dakika önce gelip çekimimizi yaptık.”

Haberin Devamı

İşte açık havadaki mutluluk noktaları

Hem eğlendik, hem çektik
Sahilevleri’nde karşılaştığımız Selin - Üzeyir Günaydın çifti: “Burayı fotoğrafçımızla seçtik. Deniz kenarı ve yeşilliğin fotoğrafa doğallık katacağını düşündük. Hem eğlendik, hem çekim yaptık. Yaklaşık bir buçuk saat sürdü.”

İşte açık havadaki mutluluk noktaları

Saçım, makyajım bozulmasın
Tarihi Havagazı Fabrikası’nda karşılaştığımız Özlem - Ozan Keser çifti: “Burada çekilen düğün fotoğraflarını çok beğeniyordum. Açık havada ve uzun süreceği için porselen makyaj yaptırdım ve saçlarımı toplattırdım. Düğüne kadar dağılmak istemem.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!