İstasyonlara çekidüzen

Güncelleme Tarihi:

İstasyonlara çekidüzen
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

İZMİR Valisi Alaaddin Yüksel, kamu kurum ve kuruluşlarıyla Türkcel ve Telsim firmalarına yazı göndererek, sağlık, eğitim, sosyal hizmetler kurumlarıyla, spor tesislerindeki istasyonlardaki tesislerin özelliklerini bir rapor halinde 15 Eylül'e kadar İl Çevre Müdürlüğü'ne verilmesini istedi.

İZMİR ili mülki sınırları içinde yapılacak ölçüm yöntemleri, baz istasyonlarının kuruluş yerleri, işletilmesi, denetlenmesine dair tedbirlerin ilgililerce derhal uygulanması gerektiğini belirten Yüksel, ‘‘Bundan sonra sağlık, eğitim, sosyal hizmet kurumlarıyla, spor tesislerine, baz istasyonu kurulması için kurumun yetkilisi ve ilçenin mülki idare amirinden izin alınacak. İzin alınmaması halinde yasal işlem yapılacak’’ diye konuştu.

BAZ istasyonu kurulmasına izin verenleri, baz istasyonu ölçümlerini ilgili yönetmeliklerde belirtilen kurum ve kuruluşlara yaptırmaları konusunda uyaran Vali Yüksel, ‘‘Ölçümler için Çevre Vakfı sabit ve mobil ölçüm istasyonları oluşturuyor. Elde edilen sonuçları kaymakamlıklar 4 Ekim gününe kadar valiliğe teslim etmiş olacak. Toplanan sonuçlar, değerlendirilmek üzere Ulaştırma Bakanlığı'na gönderilecek’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!