İşsiz çok, işçi yok

Güncelleme Tarihi:

İşsiz çok, işçi yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 00:00

EBSO Başkanı Ender Yorgancılar, mesleki ve teknik okulların bir an önce piyasanın işgücü ihtiyacına uygun yeniden yapılandırılması gerektiğini bildirdi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye'deki işsizliğe rağmen sanayicinin ara eleman bulmakta sıkıntı çektiğini belirterek, mesleki ve teknik okulların bir an önce piyasanın işgücü ihtiyacına uygun olarak yeniden yapılandırılması gerektiğini bildirdi.
 Yorgancılar, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim sistemine geçişle birlikte çıraklık okulları ile mesleki ve teknik okulların da yeniden yapılandırılmasını istedi.
 Konuya ilişkin önerilerini ilgili bakanlığa sunduklarını belirten Yorgancılar, piyasada talep görmeyen üniversitelerdeki atıl bölümlerin kapatılması, üniversiteli işsizler yaratarak, gençlere maddi ve manevi kayıplar yaşatılmaması gerektiğini savundu.
 Yorgancılar, Türkiye'nin, övündüğü genç nüfusunu, şartların gerektirdiği koşullara uygun yetiştirmek zorunda olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
 “Nitelik sorunları yaşayan mesleki ve teknik okullar, bir an önce piyasanın duyduğu işgücü ihtiyacına uygun olarak yeniden yapılandırılmalı. 'İşsiz kalmak gençlerin psikolojisini bozuyor' haberleri, tıbbi bir gerçeği ortaya koymaktadır. Dinamik olan işgücü piyasasında gençlerin oradan oraya savrulmasına izin veremeyiz, vermemeliyiz. Mesleksizlik genç nüfusumuzun kaderi olmasın. Ulusal İstihdam Strateji Belgesi'nde de önemli bir yere sahip olan, mesleki ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması bir vatan borcu olarak görülecek kadar kutsal ve hayırlı bir iştir.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!