İran giyimde hedef pazar

Güncelleme Tarihi:

İran giyimde hedef pazar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2010 00:00

Avrupa’daki talep daralmasına pazarlarını çeşitlendirerek çözüm bulan Egeli hazır giyimciler, Aralık ayında İranlı alım heyetini ağırlamaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

İZMİR hazır giyim sektörü, 100 kişilik İranlı alım heyetini bekliyor. Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) tarafından gerçekleştirilecek etkinliğin koordinatörlüğünü Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) yapacak. EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün, sektörü sürekli olarak fuarlar ve tanıtım etkinlikleri sayesinde dış pazarlara yönelmeye teşvik ettiklerini belirtti. Aynı zamanda Türkiye Hazırgiyim ve Moda Federasyonu’nun (TMHF) başkanlığını da yürüten Örün, iç pazarda durumun iç açıcı olmadığını ifade ederek, “Durgunluğun getirdiği rekabetten dolayı ürünler çok ucuza satılıyor. Hazırgiyimci para kazanmıyor. O yüzden de ihracat büyük önem taşıyor” dedi.
Karlı pazarlar
Dış pazar hedefini Türkiye’nin doğu ve güneyindeki ülkelere kaydırdıklarını anlatan Örün, “Azerbaycan, İran, Suriye, Irak gibi ülkeler kapalı ekonomiler olduğu için krizden az etkilendi. Yüksek olan doğalgaz ve petrol gelirleri de halka refah olarak yansıyor. Bu yüzden karlı pazarlar. Başta İran olmak üzere bu ülkeleri hedefledik” diye konuştu.

DEFİLELİ TANITIM

Haberin Devamı

Örün, “100 İranlı firma geliyor. İzmir’den de 50 civarında firma katılımı hedefleniyor. Yer kesinleşmedi, ama ya bir otel salonunda ya da İZFAŞ salonlarında (Kültürpark) yapılacak. Ürünlerimizi göstermek için defile de düzenlenecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!