İptaller var ama umutluyuz

Güncelleme Tarihi:

İptaller var ama umutluyuz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 17:17

TÜRKİYE duraklarını değiştiren kruvaziyer şirketlerine MSC de eklendi. MSC Cruises Şirketi Avrupalı müşterilerinden gelen iptal talepleri doğrultusunda 2016 yılında Türkiye limanları uğraklı seferlerini durdurduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Açıklamada “İstanbul’da son dönemlerde yaşanan menfur olaylar sonrası, Ege ve Adriyatik turunu satın almış Avrupalı misafirlerimizin yoğun kaygıları neticesinde gelen iptaller bizlere rota değişikliği yapmak zorunluluğu doğurmuştur” denildi.

İptaller var ama umutluyuz

 

 

DEMİRTAŞ: BIRAKMAYACAĞIZ

Kruvaziyer turizmin gelişmesi konusunda çaba harcayan İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş iptalleri doğruladı, ancak umutlu olduklarını, Türk limanlarından vazgeçileceğini ummadıklarını söyledi. Demirtaş, “Elbette insanların güvende olduklarını hissetmedikleri turları satın almaları beklenemez. Ancak biz sezon yaklaştıkça verilen kararlar değişecek diye düşünüyoruz. 29 Ocak’ta Cenova’ya gidip Costa şirketi ile görüşeceğim. 15 Mart’ta da Miami’deki fuarda şirketlerle tek tek görüşeceğiz. İnat ve ısrardan vazgeçmeyeceğiz.

Haberin Devamı

İptaller var ama umutluyuz

MSC İstanbul ve İzmir yerine Pire ve Mikanos’u koydu. Ancak bizden vazgeçemezler. Bu şirketlerin İtalyan ve Alman yolcuları çoğunlukta. Onların Türkiye’den vazgeçeceğini düşünmüyorum. Kendileri de satışlarında kayıp yaşar. Limanlarımızın onlar için vazgeçilmez olduğunu düşünüyorum. İkna etmek için ziyaretlere gideceğiz, umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Azalma da artış da olabilir. İzmir limanına baktığımızda ocak itibariyle uğrayacak 68 sefer görülüyor” dedi.

 

İptaller var ama umutluyuz

 

GÜVENLİK GEREKÇESİ

Seyahat programında Türkiye limanları bulunan üç büyük şirket Cyristal Cruises, Celebrity Cruises ve Royal Caribbean güvenlik gerekçesiyle Türk limanlarına uğramayacaklarını açıklamıştı. Crystal Cruises şirketine ait Crystal Symphony gemisi, bu yıl İstanbul’a uğramak yerine Atina ve Rodos adasına demirleyeceğini açıkladı. Şirketin Crystal Esprit adlı gemisi de Türk limanlarına uğramayacak. Celebrity Cruises de Eylül 2016’da İstanbul’da limana uğrama planını değiştirdiğini duyurdu. Royal Caribbean International ise Türkiye rotasını gelişmelere göre değerlendireceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!