İlaç toplanması için işbirliği

Güncelleme Tarihi:

İlaç toplanması için işbirliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2012 00:00

MANİSA Belediyesi ile Eczacılar Odası, kullanılmayan ilaçların toplanması konusunda anlaştı.

Haberin Devamı

Oda Başkanı Meliha Nalan Can, projeyi anlatıp destek istedi, Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün de çevre için tehlike oluşturan ilaçların toplanması konusunda gerekli desteği vereceklerini, bu konuda halk bilinci oluşturulması gerektiğini söyledi.

Eczacılar Odası Başkanı Meliha Nalan Can gerek eczanelerde, gerekse evlerde çok sayıda kullanılmayan ilaç kaldığını belirterek, bunların tehlikeli atıklar olduğunu hatırlattı.  Bu ilaçların “tıbbi atık” grubuna girmediğini de belirten Can, “Özel olarak imhası gerekiyor. Çünkü toprakta birikip, içme suyuna karışabiliyor. Ayrıca çöp sahasından karışabiliyor. Kısırlık gibi sorunlar da bu ilaçların toprağa karışmasından kaynaklanıyor. Bu konu insanlarımız ve tarım alanları için çok önemli bir konu. Ciddi bir çevre kirliliğine sebep oluyor” dedi. Bundan hareketle bir proje hazırlayarak Zafer Kalkınma Ajansı’na sunmak istediklerini anlatan Meliha Nalan Can, “Projeyi il bazında yapmayı düşünüyoruz. İlaçları merkezde toplayıp İzmit’e göndermek istiyoruz. Çünkü Türkiye’de bu ilaçları imha eden tek ciddi fabrika İzmit’te var. Ton başına bir bedel isteniyor. Buradan oraya nakliyesi de söz konusu. Projenin ağırlığı da burada. Biz şu anda evlerde kullanılmayan ilaçları belli eczanelerden toplayıp veri analizini yapıyoruz” dedi.

Haberiniz olsun broşürü

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de projenin çevre ve halk sağlığı açısından önemine değinerek, belediye olarak Eczacılar Odası’na destek vermeye hazır olduklarını ifade etti. Ergün, “Projenin halka duyurulması noktasında çalışmalar yapılmalı. Bilindiği üzere biz su faturaları ile birlikte her ay ‘Haberiniz Olsun’ broşürleri dağıtıyoruz. Atık ilaç toplama konusunu burada duyurabiliriz. Toplama merkezi olarak bir dükkan kiralanabilir. Çünkü vatandaşı duyarlı hale getirmemiz şart. Okullarda bu bilinci geliştirmek gerekir. Bu konuda elimizden geldiği kadar yanınızda olduğumuzu, sizlere gerekli desteği vereceğimizi belirtmek isterim” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!