İki aday bakanın kimyaları bozuldu

Güncelleme Tarihi:

İki aday bakanın kimyaları bozuldu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2011 00:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, İzmir’den aday olan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’la Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım’ın sinirlerinin gerildiğini, kimyalarının bozulduğunu öne sürdü.

Milletvekili Mehmet Ali Susam, adaylar Rıza Türmen, Turgay Bozoğlu, Mustafa Moroğlu ve Rahmi Aşkın Türeli’yle birlikte İZSİAD’ın onurlarına verdiği kahvaltıya katılan Yüksel, şöyle konuştu:
“Kültür Bakanı’nı eskiden beri tanırız, sinirlidir. Onun kimyası çabuk bozuldu. Ancak, Binali Bey’in de bozulmaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘İktidar projelerimize sahip çıktı, projelerimiz kabul gördü, ne güzel, sahiplendiler’ dedi, Binali Bey azarlamaya başladı. ‘Siz kendi işinize bakın’ moduna girdi. Anlaşılan o ki onun da kimyası bozulmuş. ‘Bu nasıl İzmir, gücün, iktidarın yanında yer almıyor’, ‘Kale laflarına gıcık oluyorum’ gibi açıklamaları onu gösteriyor.”
Birinci olmanız mı lazım
Susam da (AK Parti’yi kastederek), “Bir kenti abad etmek için birinci parti olmanız mı lazım? O kentin siyasi tercihine saygınız yok mu? Yapmazsa ceza, yaparsa ödül mü vereceksiniz? Sayın bakanlar, ‘Dört yıl bize İzmir’i verin’ diyerek, itiraflar yapıyor. Bu konudaki tavra en büyük tepkiyi İzmir verecek” dedi. Hükümet ve devlet ikmanlarıyla seçim süreci yaşandığını da savunan Susam, sözlerine şöyle devam etti:
“Çarşamba günü açılışı yapılan bir yere Türkiye Cumhuriyeti’nin bayrağının yer aldığı bir araç girdi. Bu bayrak başbakanlarda ve valilerin makam araçlarında vardır. İçinden bizim gibi aday olan bir eski bakan ve İzmir Valisi indi. Valimiz devlet valisi olacak ve herkese eşit yaklaşacak. Bakanlar da eski bakan olduklarını bilecek ve bu işleri karıştırmayacak.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!