İFK'ya Kenya'da gümüş madalya

Güncelleme Tarihi:

İFKya Kenyada gümüş madalya
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 13:08

İzmir Fatih Koleji öğrencileri Ezgi Çalış ve Büşra Boyraz Kenya'nın Nairobi şehrinde gerçekleşen Golden Climate Uluslararası Bilim Projeleri Yarışması'nda Gümüş Madalya kazandı.

Haberin Devamı


27 farklı ülkeden 150 projenin katıldığı 6. Golden Climate Uluslararası Bilim Projeleri Yarışmasına, Doğanata Eğitim Kurumları İzmir Özel Fatih Fen Lisesi öğrencileri Ezgi Çalış ve Büşra Boyraz, Proje danışman öğretmeni Cansu İlke Kuru ile finalist olarak davet edildi. Öğrenciler mühendislik kategorisindeki projeleri 'A New Paper Based Bıosensor Approach For Naked Eye Monitoring Of Cancer Biomarker Microrna Detector' ile gümüş madalya kazandı. Ayrıca, Golden Climate proje fuarında 2 proje, 6.DOESEF'e de katılmaya hak kazandı. Kazanan öğrencilerin başarı belgeleri DOESEF Temsilcisi Proje Bölümü Öğretmeni Cansu İlke Kuru tarafından verildi.
Özel Fatih Koleji Projelerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Ümit Karademir "Proje bölümümüzün yoğun çalışmaları sonucu dünyanın dört bir yanında farklı yarışmalarda önemli ödüller kazanılmaktadır. Emeği geçen öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!