İddianame dürüst ve erdemli çalıştığımızın bir belgesidir

Güncelleme Tarihi:

İddianame dürüst ve erdemli çalıştığımızın bir belgesidir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 00:00

Başkan Aziz Kocaoğlu, kendisi için 397 yıl hapis istenen 130 sanıklı Büyükşehir Belediyesi davası iddianamesinin kabul edilmesinden sonra Basın Müzesi imza töreninde ilk kez konuştu.

Haberin Devamı

BAŞKAN Aziz Kocaoğlu, Ayavukla Kilisesi’nin müştemilat binasının İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne Basın Müzesi olarak devir töreninde Büyükşehir Belediyesi davası iddianamesine değindi.
Büyükşehir Belediyesi’nin 2011’in birinci gününden itibaren yoğun bir denetim sürecine girdiğini belirten Kocaoğlu, önce 2 Mayıs, sonra 22 Mayıs’ta iki operasyon yapıldığını belirtti. Her iki operasyonda da belediye çalışanlarından tutuklananlar olduğunu belirten Kocaoğlu, şunları söyledi:
Karşınızda çete reisi
“İki gün önce iddianame açıklandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi davasında 120’nin üzerinde kişi sanıf sıfatıyla yeraldı. Bir suç örgütü, çete örgütü kurulduğunda bunun da lideri tabii ki başkası olmaz. Belediye başkanı olarak Aziz Kocaoğlu’nun olduğu iddianemede yeraldı. Şu anda karşınızda çete reisi olarak bulunuyorum. Şikayetim yok. Sadece, şu anki pozisyonumu belirlemek için söyledim.”
İddianamede artık sokaktaki vatandaşların bile bildiğinin dışında bir konu olmadığını belirten Kocaoğlu, gelecek hafta mahkemeden bir karar ve duruşma gününün belirlenmesini beklediklerini söyledi. Tek istediklerinin 8.5 aydır cezaevinde yatan 3’ü başta olmak üzere, daha kısa süredir içerde bulunan arkadaşlarının özgürlüğe kavuşması olduğuna dikkat çeken Kocaoğlu, “Bu davada kimse kaçmadı. Kimi çağırdılarsa gitti. Kimsenin bir yere gidecek hali de yok. Biz inanıyoruz. Yargıdaki bir konu olduğu için ağzımızdan çıkan kelimelere de dikkat ediyoruz” dedi.
Rüşvet zimmet yok
Büyükşehir Belediyesi’nin 1 yıl 11 aylık denetimden yüzakıyla çıktığını belirten Kocaoğlu, şöyle konuştu: “Bu iddianame İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ne kadar dürüst, ne kadar erdemli çalıştığının belgesi olarak İzmir Belediyesi tarihine geçecektir. Bu iddianamede rüşvet yok, zimmet yok, akrabasını, hısmını, komşusunu, kendisini zenginleştirme yok. Herkesin servet beyanı ortada. Herkesin durumu, hali ortada. Bu iddianame İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek, sadece yasa, yönetmelik ve tüzüklere değil, evrensel ahlak kurallarına da uyarak çalıştığının belgesi olacaktır. Bizim inancımız budur, hukukçularımızın inancı budur.”

Haberin Devamı

Hüküm olmadan kimse suçlu ilan edilemez

Haberin Devamı

ULAŞTIRMA Denizcilik  ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Orman ve Suişleri Bakanlığı’nın açılışları öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik iddianameyi değerlendiren Yıldırım, “Türkiye bir hukuk devleti. Bir süreden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik devam eden soruşturmalar, incelemeler var.  Nihayet konu yargılama safhasına geçmiş durumda. Bir İzmirli, İzmir milletvekili olarak öyle veya böyle şekilde mahkemeyi etkilemeye çalışmaktan vazgeçip, herkesin yargıya şu çağrıyı yapması lazım. Bir an önce bu işler görülsün, uzamasın. İzmir’in üzerindeki bu şaibeler de kalksın” dedi.
Yıldırım, Başkan Aziz Kocaoğlu’nun da orada bulunduğu hatırlatılınca, o yöne dönerek tokalaştı, “Sayın başkanımız her zaman yanımızda. Sorunumuz yok. Yargılama hızlı olmalı. Gerçekler ortaya çıkmalıdır. Bunu bekliyoruz. Biz hiçbir hüküm olmadan kimsenin peşinen suçlu ilan edilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz. Buna sayın başkanımız da dahildir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!